Magazin
4609 ogledov

Tri ženske odkrito spregovorile o prvem spolnem odnosu

ljubezen, osvajanje, seks, par Profimedia
"Partner je prodiral vame, medtem ko sem jaz ležala pod njim kot vreča krompirja."

Prvi spolni odnos je pomembna prelomnica za vsakega posameznika. Mnogi se sprašujejo, kdaj naj bi ga imeli, kdo je prava oseba, kako naj se nanj pripravijo, kaj lahko pričakujejo in kako se zaščititi. Le malokdo je pripravljen deliti resnično zgodbo o tem, kakšen je bil njegov prvič. Je bil dober? Boleč? Neprijeten? Sanjski? 24 Sata deli zgodbe treh žensk, ki so se odločile spregovoriti o tem, kako v resnici izgleda prvi spolni odnos in kakšne so njegove posledice.

Veliko razočaranje

Svojo prvo intimno izkušnjo je s svetom delila enainšestdesetletna Lynn Anderton iz Wirrala v Angliji. "Takratni partner je kar prodiral vame, medtem ko sem jaz ležala pod njim kot vreča krompirja," začne Lynn in prizna, da je bila zelo razočarana. "Mislila sem, da bo seks bolj razburljiv."

Lynn je Johna spoznala v službenem okolju leta 1983. Po nekaj mesecih zmenkarjenja, sta zaljubljenca rezervirala sobo v motelu v severnem Walesu. "Čeprav sem imela dvaindvajset let, sem bila še vedno devica," pojasnjuje Lynn in nadaljuje, da v tistih časih to ni bilo nič nenavadnega. Kljub temu, da sta si delila sobo, Lynn o intimnem odnosu ni preveč razmišljala, saj se s fantom o tem še nista pogovarjala. "V tistih časih je bil pogovor o seksu tabu, še posebno če se je dogajal izven zakona." Lynn se omenjene teme ni dotaknila niti s svojimi prijateljicami, zato ni imela pojma, katera se je že spustila v intimne odnose in katera ne.  

"Seks sem si predstavljala predvsem kot romantično izkušnjo, ki v tebi vzburja neverjetne občutke. Zdaj, ko pogledam nazaj, sem bila naivna," razočarano prizna enainšestdesetletnica. Na tisti veliki dan sta se s fantom po celodnevnem izletu odpravila v posteljo. Začela sta se poljubljati in zgodilo se je. "John sploh ni izpolnil mojih pričakovanj," prizna Lynn. "Ni se mi sanjalo, kaj naj storim. Ni bilo predigre in zdelo se je, da je v veliki tekmi do cilja. V le nekaj minutah je bilo vsega konec, jaz pa sem se počutila popolnoma prazno," s svetom deli gospa Anderton.       

Po prvem intimnem odnosu so se Lynnina pričakovanja spustila. Ne boste verjeli, a leta 1984 sta Lynn in John, kljub slabemu seksu, izrekla usodni da, pet let kasneje pa jima je na svet prijokal sin. "Spolne odnose sva imela redno, a nikdar ni bilo bolje." Po vseh teh letih gospa Anderton ugotavlja, da verjetno ni imela dovolj izkušenj, da bi sploh vedela, kaj si želi od spolnega partnerja. "O tem se sploh nisva pogovarjala, zato tudi sama ne vem, ali je bil John srečen ali ne."

Šele v njenih tridesetih, ko je Lynn začela z listanjem ženskih, je ugotovila da je spolni odnos veliko več kot to, kar je takrat doživljala. "Čez čas sem postala bolj samozavestna. Z možem sva začela govoriti o najinem spolnem življenju. Povedala sem mu, kaj si želim in kako si ga želim." Od takrat naprej sta več časa vložila v predigro in sta spoznala, kaj jima prija. "Eureka," začenja Lynn "Ne samo, da so bili odnosi med rjuhami boljši, to naju je tudi zbližalo kot par."

Na žalost sta se Lynn in John leta 2007 odločila razvezati. "Strašljivo je biti samski pri šestinštiridesetih," priznava gospa Anderton. "Spoznala sem svoje telo in to znanje sem lahko prenesla na naslednjega partnerja. V svojih petdesetih sem imela več seksa kot v dvajsetih – in to boljšega!" Lynnin prvi spolni odnos morda res ni izpolnil njenih pričakovanj. Pa vendar je enainšestdesetletna Angležinja živ dokaz, da če vložiš čas in trud v svoje spolno življenje, se le-ta lahko drastično izboljša.

Popolna poletna romanca 

Svojo izkušnjo je z virtualnim svetom delila tudi devetinštiridesetletna Michaela Lambert. Ljubezenska svetovalka iz Wiltshira v Angliji danes živi z možem Stevom, svetovalcem za golf.

"Medtem, ko sem ležala v objemu čednega moškega, mi je le-ta ves čas šepetal na uho: 'Kako si? Ali uživaš?' Popolnoma očarana nad Claudiom, mojo poletno romanco, preprosto nisem imela srca, da bi mu povedala, da izguba nedolžnosti z njim ni bila tako udobna, kot sem pričakovala. Zato sem se le nasmehnila in mu spodbudno prikimala," razkriva Michaela. 

Leta 1992 je Michaela v družbi prijateljice potovala po Evropi. "Faye je bilo dekle, v katero so se moški zaljubljalu. Jaz, nizka in z oblinami, sem bila praktično neopazna." No, to se je spremenilo, ko sta prijateljici prispeli v Španijo, natančneje v Marbello. "Med sončenjem na plaži mi je pogled uhajal na fanta, ki je jadral na deski. Vsakič, ko je zakrožil blizu mene, se mi je nekoliko približal. Bil je zelo čeden," z zgodbo začenja Michaela. Na koncu je fant (ime mu je bilo Claudio) vendarle priplaval do nje in pogovor je stekel. "Takrat sem jih štela triindvajset, Claudio pa je bil pet let starejši. Bil je napol Italijan in napol Nemec, govoril je angleško s seksi naglasom," očarano prizna Michaela. Claudio je bil ta čas na počitnicah pri sorodnikih. Bival je v stanovanju, katerega so si lastili njegovi starši.

"Ko me je povabil na večerjo, nisem mogla verjeti, da sem mu všeč. Brez oklevanja sem povabilo sprejela." Tistega večera sta si zaljubljenca delila okusno večerjo in romantičen poljub. Naslednje dni sta preživela z roko v roki, na dolgih sprehodih po plaži, večere pa sta si krajšala s plesom v lokalnih klubih. Michaela mu je predstavila Faye, on pa njo svojim sorodnikom. Po nekaj dneh je Faye želela odpotovati na naslednjo lokacijo, Claudijevi sorodniki pa so se vračali domov. Ker se golobčka še nista želela ločiti, sta se dogovorila, da še nekaj dni preživita v stanovanju Claudijevih staršev. Faye je odpotovala v Madrid, kjer naj bi prijateljico tudi počakala, da se ji pridruži.

"Že takrat sem globoko v sebi vedela, da si želim, da bi bil Claudio tisti, s katerim bi izgubila nedolžnost. Bil je prvi, v katerega sem se zaljubila, kljub temu da sem vedela, da se mi bo zlomilo srce, ko se bova morala ločiti." In zgodilo se je. "Ko sva prvič spala skupaj resda ni bila najbolj prijetna izkušnja. Spomnim se, kako zelo sem bila živčna. Claudio je bil ves čas nežen in ljubeč. Vanj sem se še bolj zaljubila."

Nekaj dni pozneje, sta Michaela in Claudio zapustila Marbello in odšla svojo pot. "Takrat mi ni bilo žal, da sem izgubila nedolžnost. Bila sem samozavestna kot še nikoli poprej. Počutila sem se odraslo." Claudio in Michaela sta po poletni romanci nekaj mesecev ostala v stiku. Pošiljala sta si sporočila, nakar je on prenehal odgovarjati. "Bila sem uničena – tako zelo sem se zaljubila vanj," pojasnjuje Michaela.

Gospa Lambert je sčasoma prebolela svojo prvo ljubezen. Leta 1997, med potovanjem po Mauritiusu, je spoznala Georga. "Z Georgem imava dva sinova. Marcus je star enaindvajset, Mikhael pa trinajst." Konec dober, vse dobro.

Klicali so me "razuzdanka"

"Se ti ne zdi, da bi se morala dati dol?" je kot strela iz jasnega izdavil Pollyjin fant. "Zardela sem. To je bila zadnja stvar, ki sem jo pričakovala."

Polly Arrowsmith je danes direktorica trženja, živeča v severnem Londonu. Petinpetdesetletnica pripoveduje o januarju 1984. Takrat je bila s fantom zgolj šest tednov. Bil je zabaven in prijazen – ona pa navdušena. "Ko sta starša videla, kako zelo je zaljubljena njuna sedemnajstletna hči, sta se dogovorila za termin pri osebnem zdravniku, da mi je predpisal kontracepcijske tabletke," s svojo zgodbo o prvem intimnem odnosu začne gospa Arrowsmith. "Takrat tudi pomislila nisem na seks. Oba sva bila nedolžna in nobenemu se ni mudilo." To pa se je spremenilo v zgolj eni noči. Med druženjem s skupnimi prijatelji, jo je odpeljal v spalnico in nenadoma izustil, da si želi iti do konca.

"Nisem se počutila pripravljeno – ampak, kaj pa naj bi storila? Takrat se mi to sploh ni zdela velika stvar. Zdelo se je, kot da to počnejo vsi v našem razredu. Zato sem to storila tudi jaz," navaja Polly.

"Bilo je neprijetno in boleče. Priznam, nisem uživala," o prvem spolnem odnosu razlaga Polly in nadaljuje, da je bilo nekoliko boljše šele kakšno uro kasneje, ko sta poskusila znova. "Naslednji dan, ko sem prispela v kavarno, kjer sem delala, sem izkušnjo želela deliti s prijateljico. Ta je imela partnerja več kot eno leto, zato se mi je zdelo, da je popolna oseba za pogovor." Ko ji je Polly povedala, kaj se ji je zgodilo, je bila prijateljica šokirana in nenadoma je spoznala, da je storila napako. "Kaj si storila?" jo je vprašala. Takrat je izvedela, da ne seksajo vsi v njenem razredu.

"Predvidevala sem, da bo pogovor ostal zaseben, a očitno je bil predobra trača, da se ga ne bi posredovalo naprej." Naslednjih nekaj tednov je bila Polly tarča posmeha, nič kaj bolj prizanesljivi niso bili tudi do njenega fanta. Dobil je celo vzdevek 'Pollyfiller'. Polly se je naslednjih nekaj tednov soočala z žaljivkami. Vsakič, ko naj bi stopila v sobo sovrstikov, je zaslišala šepetanje "Ona je taka kurba," in "Kako je lahko tako razuzdana?"

Toda najhujše šele sledi. Po enem mesecu so jo njeni prijatelji izobčili. "V razredu so prestavili mize daleč stran od mene, na šolski ekskurziji v Scarboroughu pa sem tri dni preživela povsem sama." Polly je začela tudi s prostovoljnim delom v šolski garderobi, samo zato, da počitnic ne bi preživljala sama.

"Zdi se mi, da je takratni fant mislil, da pretiravam in da stvari niso tako slabe, kot mislim da so." Polly o tem ni želela spregovoriti niti s starši. "Padla sem pri fiziki in s tem izgubila štipendijo na univerzi. Počutila sem se manj vredno in postala sem introvertirana."

Po osemnajstih mesecih sta se Polly in njen fant razšla, čeprav sta se posluževala spolnih odnosov še mesece po incidentu. "Leta 1986 sem se preselila v Liverpool. Odleglo mi je. Začela sem s študijem morske zoologije."

"Moj prvi spolni odnos je bil zagotovo najslabši del mojega življenja, vendar to ni imelo negativnega vpliva na moje nadaljno spolno življenje," spregovori Polly. "A če bi lahko, bi se vrnila v preteklost in bi prvi spolni odnos odložila, dokler ne bi bila zrelejša," svojo izkušnjo zaključi gospa Arrowsmith.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.