Magazin
6 ogledov

Trnjulčica za 15 let

Premiera predstave je bila marca letos. Žurnal24 main
Lutkovno gledališče Fru-Fru bo 15. obletnico profesionalnega delovanja obeležilo z uprizoritvijo lutkovne predstave Trnjulčica.

Trnjulčica bratov Grimm je kljub častitljivi starosti med mladimi bralci še danes zelo priljubljena, na lutkovnih odrskih deskah pa jo je bilo v zadnjih letih redkeje videti. To je vzpodbudilo ustvarjalce lutkovnega gledališča Fru-Fru, da so se odločili za uprizoritev zgodbe s klasičnimi češkimi marionetami.

Predstava je narejena za enega igralca. Marjan Kunaver sam animira in posoja glas kar dvanajstim pravljičnim junakom. Scenarij, priredbo in režijo podpisujeta Irena Rajh Kunaver in Marjan Kunaver, avtorica likovne podobe je Petra Petan, ki je poskrbela tudi za kostume lutk in skupaj z Marjanom Kunaverjem za izdelavo scene. Za glasbo, izdelavo lutk in lutkovno tehnologijo je odgovoren Andrej Adamek. Zgodba o princesi, ki v gradu, obdanim s trnjem, zaspi za sto let, dokler je s poljubom ne prebudi princ, je namenjena otrokom od tretjega leta dalje.

Lutkovno gledališče Fru-Fru, na začetku "tipično gledališče iz kovčka", je leta 1993 postalo profesionalno družinsko gledališče Irene Rajh Kunaver in Marjana Kunaverja. V petnajstih letih se je razvilo v repertoarno gledališče za otroke. Gledališče vsako leto izvede več kot 250 predstav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.