Magazin
612 ogledov

Tudi za to lahko uporabite bananin olupek

Iz banan izdelujejo različne jedi, vino in pivo, zdaj morda tudi gorivo. Žurnal24 main
Predloge za uporabo banane lahko najdete med našimi recepti, kaj narediti z olupkom in zakaj ta ne sme romati v smeti, pa preberite spodaj. Seveda vse počnite z notranjo stranjo olupka.

Poliranje. Z olupkom lahko polirate usnjene čevlje ali srebrnino. Podrgnite površino in na koncu obrišite z mehko čisto krpo.

 

Mehčanje mesa. Meso bo postalo mehko in sočno, če olupek dodate v posodo za pečenje. Pred tem ne pozabite banane dobro oprati.

 

Rastline. Bananin olupek je bogat s kalcijem in magnezijem, kar rastline potrebujejo. Postavite olupek poleg stebla ali pa obogatite vodo za zalivanje. Vrzite bananin olupek v posodo z vodo in pustite nekaj časa, da stoji. Ko boste zalivali rastline, naredite mešanico stare in nove vode v razmerju 1:5. Tudi prah iz listov rastline lahko obrišete z olupkom, listnih uši pa se lahko znebite tako, da olupek zakopljete v zemljo, kjer vam uši povzročajo preglavice. Z olupki lahko tudi izboljšate tudi kompost, saj so hitro razgradljivi in polni hranljivih snovi.

 

Pomaga koži. Z olupkom lahko zmanjšate srbenje in izpuščaje. Vtrite notranjo stran olupka na ugriz komarja ali suho kožo – to bo zmanjšalo srbenje in rdečico. Olupek je dober tudi za negovanje modric in prask. Podrgnite ga ob rano, saj kalij v olupku pomaga pri procesu zdravljenja.

 

Lahko pozdravi tudi akne. Olupek po obrazu nežno drgnite 10 minut. Ostanke pustite na obrazu učinkovati nekaj časa in sperite z mlačno vodo. Postopek ponavljajte vsak dan.

 

Naravno belilo za zobe. Notranjost olupka vtirajte v zobe kakšni dve minuti. Mangan, magnezij in kalij vplivajo na belino zob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.