Magazin
27 ogledov

Tun s salso iz črnega fižola

Okusen in zdrav obrok z ribo in stročnicami. Žurnal24 main
Tunov file je okusen topel ali hladen. Zraven pa se odlično podata še salsa iz črnega fižola ali čičerike in dušena zelenjava.

Čas priprave: 20 minut + namakanje čez noč + vsaj 30 minut za mariniranje
Čas kuhanja: 1 ura 15 minut

Za 4 osebe potrebujete:

• 4 fileti tuna (vsak po približno 100g)
• 100 g suhega črnega fižola (lahko tudi čičerike)
• 150 g paradižnika
• ½ drobno sesekljanega svežega rdečega feferona, očiščenega semen
• 2 jedilni žlici grobo narezanega svežega koriandra
• 1 drobno sesekljan strok česna
• 1 jedilna žlica limetinega soka
• 2 jedilni žlici olivnega olja
• sol, poper
• krhlji limete za okras
• brokoli ali druga zelenjava po okusu kot priloga

Priprava v šestih korakih:

1. Fižol splaknite in ga čez noč namakajte v mrzli vodi. Naslednji dan ga odcedite in splaknite. Dajte ga v kozico in prelijte z vodo. Na visokem ognju ga pokritega, potem ko zavre, kuhajte 10 minut. Posnemite peno in ga kuhajte še eno uro, da se zmehča. Odcedite ga in oplaknite s hladno vodo.
2. Zavrite vodo in z njo prelijte paradižnik. Nato ga po 1 minuti olupite, odstranite semena, meso pa narežite na majhne kocke.
3. Fižol in paradižnik stresite v posodo in jima primešajte še feferon, koriander, česen, limetin sok in jedilno žlico olivnega olja. Posolite, popoprajte in pustite stati 30 minut.
4. Filetom odstranite kožo in temno meso, nato jih posolite in popoprajte. Položite jih v vročo ponev in jih na vsaki strani pecite 1-2 minuti.
5. Ribo postrezite vročo ali ohlajeno na sobno temperaturo, prelito s fižolovo salso in okrašeno s krhlji limete.
6. Za prilogo se bo k tunu in fižolu odlično podal dušen brokoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.