Magazin
48 ogledov

Učilnica 21. stoletja

Med vodilnimi ponudniki tovrstnih sistemov je podjetje Promethean, ki je opremil Žurnal24 main
Učilnica 21. stoletja je interaktivna, elektronsko podprta, ima digitalni projektor, prostorsko ozvočenje in sistem glasovanja.
Tabla
Da našim otrokom ni treba vsak dan s kremo mazati rok, ker običajne table v šolah (zelo) počasi nadomeščajo sistemi piši – briši, smo se že navadili. Da bodo kmalu domov prihajali tudi z nepopackanimi rokami, pa bo treba še nekoliko počakati, saj morajo biti novi načini dela precej elektronsko in finančno podprti.

Projektor in digitalno pero

Ne glede na to v Sloveniji že v več deset šolah poteka pouk s pomočjo interaktivnih tabel, ki tako učiteljem kot učencem ponujajo povsem nove, učinkovitejše in predvsem vsebinsko bogatejše učne izkušnje. Projektor in digitalno pero namreč omogočata neposredno delo in podajanje snovi kar na tabli. Prikaz in premeščanje fotografij, zagon programov, predvajanje filmov … vse to je zdaj možno z uporabo pisala, ki tako prevzema vlogo računalniške miške, s tem da je seveda veliko bolj uporaben. Na željo uporabnika se lahko vgradi tudi sistem prostorskega ozvočenja in/ali rešitev za glasovanje v živo, ki dodatno popestrita podajanje snovi.

Uporaba je čisti užitek
Spletne strani, predstavitve, videoposnetki in nenazadnje celoten izbor računalniške programske opreme vse udeležene dodatno motivirajo, svoje pa doda tudi namenska programska oprema z zbirkami večpredstavnostnih vsebin – predavanja so tako zanimivejša in učinkovitejša.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.