Magazin
4916 ogledov

Slovo enega najbolj zloglasnih Američanov vseh časov

O. J. Simpson Reuters
Slovo po boju z rakom.

Umrl je nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa in igralec O. J. Simpson. Nekdanji velikan lige NFL, ki so mu sodili zaradi dvojnega umora svoje nekdanje žene Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja Rona Goldmana v 90. letih prejšnjega stoletja, a je bil oproščen, je umrl včeraj v Las Vegasu. Vest je potrdila njegova družina. Ob smrti naj bi bil obkrožen s svojimi otroki in vnuki.

O.J. se je v zadnjih letih boril z rakom na prostati, njegovo zdravstveno stanje pa se je v zadnjem času poslabšalo. Vest o njegovi diagnozi je zaokrožila februarja, ko so o tem najprej poročali lokalni mediji. Podrobnosti so bile sicer precej nejasne, O. J. sam je novice zanikal. 

Do leta 1994 je bil Simpson poznan nekdaj precej uspešen športnik, lastnik nekaj rekordov v ameriškem nogometu in občasni filmski igralec. Potem pa se je 17. junija 1994 zaradi bega z avtomobilom pred policijo pojavil v neposrednem prenosu na večini ameriških televizij in s tem zapisal v zgodovino. 

S pištolo v roki na sopotnikovem sedežu prijateljevega avtomobila je dve uri bežal pred policijo. Sledilo je eno najbolj odmevnih sojenj v zgodovini. Obtožb umora svoje nekdanje žene in njenega prijatelja so ga oprostili, saj je njegovemu odvetniku sodišče uspelo prepričati o spornosti dokazov DNK, ki so bili takrat še relativno nov dokazni material.

Leta 2007 pa je v hotelu v Las Vegasu skupaj s petimi kolegi napadel dva zbiratelja športnih spominkov. Obsojen je bil na najmanj devet in največ 33 let zapora, leta 2017 pa je bil pogojno izpuščen.

O. J. Simpson Svet "Pustite mi, da umrem doma" Robert Shapiro (desno) je leta 1995 pomagal O. J. Simpsonu (levo), ki je bil osu O. J. Simpson Svet Ima O. J. Simpson le še tri mesece življenja?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.