Magazin
28 ogledov

Umrl je Lou Reed

Lou Reed EPA
V 71. letu starosti je svet glasbe zapustil še eden od rock velikanov - Lou Reed, nekdanji vodja skupine The Velvet Underground in avtor hitov, kot so Perfect Day, Walk on the Wild Side in Satellite of Love.

Vzrok smrti še ni znan, je pa imel Reed v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav - maja so mu denimo presadili ledvico. Lou Reed, ki je nazadnje v Sloveniji nastopil leta 2006 in sicer v hali Tivoli, je veljal za enega od najinovativnejših in najvplivnejših glasbenikov sodobnega časa.

Čeprav je svojo glasbeno kariero začel že leta 1964, je bil konkretneje opažen nekaj let kasneje - kot vodja kultne zasedbe The Velvet Undergound, ki so svoj debitanstki album (famozno naslovnico z banano je zakrivil sam Andy Warhol) izdali leta 1967.

Svojo samostojno kariero je začel leta 1972 in še istega leta izdal legendarni plošček Transformed, na katerem najdemo tudi nepozabne pesmi, kot so Perfect Day, Satellite of Love in Walk on the Wild Side. Na svoji ustvarjalni poti je izdal 20 albumov, zadnjega (Hudson River Wind Meditations) leta 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.