Magazin
115 ogledov

Umrl Slavko Cerjak

Nastopil je tudi v filmu Ljubljana je ljubljena režiserja Matjaža Klopčiča. Žurnal24 main
V soboto je po hudi bolezni v 53. letu umrl slovenski gledališki in filmski igralec Slavko Cerjak.

Slavko Cerjak je bil dolgoletni član Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), za katerega je zadnjo predstavo odigral minuli torek. V svoji zadnji sezoni 2007/08 je nastopal v treh vlogah: kot Jean v delu V drugo gre rado, kot Stražnik v Goslaču na strehi in kot Clare Quilty v Loliti. Ustvaril je vrsto gledaliških, filmskih in televizijskih vlog. Svoj glas je posodil tudi številnim risanim junakom.

Slavko Cerjak je svoje življenje zapisal gledališču. Največ predstav je odigral za Mestno gledališče ljubljansko, gostoval pa je med drugim tudi v Drami SNG, Drami SNG Maribor, Prešernovem gledališču Kranj, Operi SNG in Špas teatru. Sodeloval je z vodilnimi slovenskimi gledališkimi režiserji – Miletom Korunom, Zvonetom Šedlbauerjem, Dušanom Mlakarjem, Janezom Pipanom, Borisom Kobalom, Vinkom Möderndorferjem in drugimi.

V svoji karieri je pogosto sodeloval tudi v igranem in literarnem programu nacionalnega radia, spomnimo pa se ga še s televizijskih zaslonov. V spominu nam bo zagotovo ostal kot kapitan Florestano iz filma Čisto pravi gusar (1987), sodeloval pa je tudi pri projektih Peta hiša na levi (2000), Pet majskih dni (1997), Primož Trubar (1985) in drugih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.