Magazin
7812 ogledov

Umrla legenda rokenrola, gledali smo ga tudi v Ljubljani

ZZ Top so v Ljubljani nazadnje nastopili leta 1997. Vstopnice za petkov koncert Žurnal24 main
V 73. letu starosti je umrl Dusty Hill, basist in eden od pevcev legendarne ameriške blues-rock skupine ZZ Top. Novico sta v sredo na Facebooku objavila druga dva člana skupine. Vzroka smrti nista navedla. Trio je znan po uspešnicah, kot sta Gimme All Your Lovin' in Legs.

"Z žalostjo sva sprejela novico, da je najin 'sopotnik' Dusty Hill v spanju umrl na svojem domu v Houstonu. Tvoja osebnost, smisel za humor in nenehna predanost skupini so nam omogočili, da smo pridobili veliko oboževalcev, ki te bodo pogrešali, tako kot te bova midva," sta zapisala bobnar Franck Beard ter drugi pevec skupine in kitarist Billy Gibbons.

Skupina je 21. julija na spletni strani objavila, da se Hill s turneje vrača v Teksas zaradi težav s kolkom. Začasno ga je nato nadomestil Elwood Francis tako na basu kot tudi ustni harmoniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hill se je rodil leta 1949 v Dallasu v ameriški zvezni državi Teksas. Skupini ZZ Top se je pridružil leta 1970, leto dni po izidu njihovega prvega singla. V naslednjih petih desetletjih je postal prepoznaven po dolgi bradi, sončnih očalih in klobuku, prav tako kot Gibbons.

Skupini je komercialni preboj uspel s pesmijo La Grange, ki je hvalnica razvpitemu bordelu Chicken Ranch v teksaškem mestu La Grange.

Med njihovimi uspešnicami so še Tush iz leta 1975, Sharp Dressed Man in Sleeping Bag.

Izdali so 15 studijskih albumov, zadnjega leta 2012. Leta 2004 je bila skupina sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla.

Tu je delček koncerta iz ljubljanske hale Tivoli pred dvanajstimi leti. 

 

 
Komentarjev 1
  • Jacqueline_Hall 09:50 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦