Magazin
38 ogledov

Uporaba tablic po novem dovoljena tudi med vzletom

tablica Shutterstock
Ameriška zvezna uprava za letalski promet (FAA) se je odločila, da ni nobenih tehničnih ali varnostnih zadržkov za uporabo sodobnih elektronskih naprav med poletom, in jih namerava zato po novem dovoliti od začetka do konca poleta.

Na ameriških letalih je med vzletom in pristankom prepovedano uporabljati elektronske naprave, ker bi te lahko zmotile elektroniko letala. Očitno pa temu le ni tako, saj je FAA v četrtek sporočila, da je ugotovila, da težav ni - razen morda pri kakšnem odstotku poletov, ko bo vidljivost res slaba in bo pilot odslej posebej prepovedal uporabo elektronike.

Na veselje potnikov, ki želijo imeti v času poleta vsaj malce miru, pa pogovarjanje po mobilnih telefonih še vedno ne bo dovoljeno. Tovrstno komunikacijo namreč regulira Zvezna komisija za komunikacije (FCC), ki še ni dala zelene luči.

Potniki bodo morali poleg tega na kratko odložiti naprave v času, ko jim posadka letala razlaga varnostne postopke, a teh že doslej skoraj nihče ni poslušal.

Ameriška letala se bodo tako očitno do konca letošnjega leta prelevila v elektronske knjižnice, igralnice in glasbena prizorišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.