Magazin
22 ogledov

Urejanje otroške sobe

Otrok naj sodeluje pri izbiri in opremljanju sobe. Žurnal24 main
Otroci potrebujejo svoj prostor, kjer se počutijo dobro, varno in lagodno. Otroška soba naj bo zato, pred vsemi drugimi namembnostmi, predvsem prostor, kjer je vašemu otroku prijetno.
Izbira barv in motivov
Pri izbiri barv in motivov vedno upoštevajte okus in želje uporabnika – torej vašega malčka. Le tako si boste pri izvedbi podviga zagotovili popoln uspeh. Tudi če imate rožnate barve, različnih princesk in super junakov čez glavo dovolj, to ne pomeni, da se jih je naveličal tudi vaš otrok. Poskušajte razumeti, da se sodobni arhitekturni trendi večini otrok zdijo dolgočasni in hladni.

Nekaj idej, ki jih lahko nadgradite

Ker je vsak otrok edinstven, so različni tudi tipi otroških sob. Celo soba posameznega otroka se bo z leti spreminjala. Zato vam predlagamo nekaj preverjenih tematskih ureditev otroških sob, sami pa se ob posvetu s svojim malčkom odločite, katera je najprimernejša. Seveda lahko vse predloge nadgradite oziroma jih sčasoma z različnimi dodatki tudi spreminjate in popestrite:
  • Soba majhnih otrok naj bo kot zajčja luknja iz pravljice Alica v čudežni deželi: citronaste in oranžne odtenke sten naj popestri nešteto majhnih čarobnih predalčkov, kamor bo vaš otrok lahko spravljal svoje dragocenosti.
  • Deklice znova in znova prisegajo na rožnato princeskino sobo, kjer posteljo in okna krasijo volančki, v sobi pa zagotovo ne sme manjkati majhna mizica s stolčki za čajanko s prijateljicami in sošolkami.
  • Za malo starejše fante je klasična rešitev soba s kamuflažnimi vzorci in pogradom, na katerega se bojevnik povzpne po lestvi.
  • Mladi raziskovalci bodo neizmerno uživali v sobi – akvariju. Odenite jo v različne odtenke modre barve, na stene pa skupaj s svojim otrokom naslikajte podvodne živali in rastlinje. Ne pozabite na nekaj živobarvnih odtenkov, ki naj popestrijo morsko modrino.
  • Če je vaš otrok že prestopil prag adolescence, ga boste morda razveselili s sobo – plažo. Na strop naslikajte sonce in jasno nebo z nekaj oblački, stene pa odenite v barvo peska in mivke, da bosta na steno prislonjena deska za surfanje ali gorsko kolo dobila pravo podlago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.