Magazin
157 ogledov

Uspešni Slovenci prisegajo na delavnost

Jurij je uspešen, ker "ne igra", tudi ko je na odru, pravi njegov prijatelj.
1/10
Žurnal24 main
V knjigi Zgodbe o uspehu so zbrane zgodbe o uspehu 64 Slovenk in Slovencev, ki so se na svoji poti prebili iz sivine povprečnosti in dodali presežek svojemu delu.

V knjigi, ki je izšla pri založbi Učila International, so zbrani pogovori z 48 uspešnimi moškimi in 16 ženskami. Pogovore z uspešnimi Slovenci, ki delujejo na področjih politike, gospodarstva, športa, medijev, kulture in religije, so pripravili študentje z različnih fakultet pod vodstvom Jane Lutovac Lah.

S knjigo so želeli mladim, ki se sprašujejo, kako uspeti v slovenski družbi, dokazati, da je z delavnostjo, voljo in stremenjem k uresničevanju svojih sanj to mogoče.

Uspeh ni moškega spola
Urednico Branko Fišer je zanimalo, ali je v Sloveniji uspeh resnično moškega spola. Pogovori so razkrili, da pri nas na različnih področjih deluje veliko uspešnih žensk, ki pa večinoma niso medijsko izpostavljene.

Med uspešnimi ženskami, ki so predstavljene v knjigi, je predsednica LDS Katarina Kresal, ki jo je po besedah Lutovec Lahove k uspehu pripeljala usmerjenost k cilju, trdo delo in zavezanost lastnemu sistemu vrednot.

V knjigi je tudi pogovor s predstavnikom vlade Valentinom Hajdinjakom, ki ga je njegov prijatelj Robert Ilc opisal kot  "iskrenega, pogumnega, razgledanega, strogega do sebe in drugih in kot osebo, ki ima svoj prav".

Vztrajanje se obrestuje
Svetovni popotnik in fotograf Arne Hodalič je dejal, da svoj osebni uspeh vidi v tem, da dela tisto, kar mu je všeč, Matej Lahovnik iz poslanske skupine Zares pa, da ne verjame v vnaprejšnje načrtovanje kariere, saj po njegovem človek v življenju počne tisto, kar mu pride naproti. O vsestranskem Juriju Zrnecu je njegov prijatelj Tristan Rigler dejal, da je uspešen, ker "ne igra", tudi ko je na odru.

To, da se na poti k uspehu obrestuje vztrajanje, meni tudi novinarka Dnevnika Meta Roglič. Na vprašanje, kaj loči boljše novinarje od povprečnih, pa je mladi novinar Večera Matija Stepišnik odgovoril, da mora dober novinar ostati pošten in zavezan vrednotam novinarske skupnosti, predvsem pa mora vedeti, da "nikomur ničesar ne dolguje".

Knjigo sklene pogovor z nekdanjim predsednikom republike Janezom Drnovškom, ki je po besedah Lutovac Lahove v življenju dosegel uspeh, prestiž in slavo, a je srečo odkril drugje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.