Magazin
407 ogledov

Ustvarjajte s krompirjevimi štampiljkami

Doma izdelajte unikatne voščilnice. Žurnal24 main
Ne veste, kako bi zaposlili malega nadebudneža v teh mokrih jesenskih dneh? Poskusite ga zaposliti z ustvarjanjem iz krompirjevih štampiljk!

Za ustvarjanje boste potrebovali:

  • nekaj srednje velikih krompirjev
  • kuhinjski nož (uporabljajte ga le starši!)
  • čopič
  • tempera ali prstne barvice
  • različne papirnate podlage


Pred pričetkom ustvarjanja mizo, na kateri boste ustvarjali, prelepite s časopisnim papirjem ali zaščitite s pvc folijo. Otroku zavihajte rokave in mu zaščitite obleko (s predpasnikom ali starim puloverjem, ki ga uporablja le za ''ustvarjalne'' dejavnosti).

Starši najprej previdno prerežite krompirje čez polovico ali celo na tretjine. Če so umazani od zemlje, jih pred tem operite in osušite. Če ste krompir narezali na tretjine, lahko dobljen sredinski kolut najlaže razrežete v obliko trikotnika ali kvadrata. Na stranske kose krompirja najprej z markerjem narišite želeno obliko (na primer zvezdico, smrečico, zvonček) in jo nato previdno izrežite.

Čopič pomočite v barvo in jo nanesite na izrezljano obliko. Krompirjevo štampiljko odtisnite na papirnato podlago in tako otroku pokažite, kako se to dela. Med tem, ko boste vi izrezljavali različne vzorce, naj poskusi sam nanašati različne barve na različne oblike in z odtiskanjem poskuša oblikovati celotno sliko.

Poleg risbic, ki jih boste obesili na hladilnik ali vrata sobe, lahko otrok ustvarja tudi voščilnice, ki jih boste poslali sorodnikom za decembrske praznike, lahko pa naredi tudi ličen unikatno ''poštempljan'' zavijalni papir. Možnosti za ustvarjanje je neskončno.

Pustite domišljiji prosto pot in veselo ustvarjajte s štampiljkami iz krompirja!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.