Magazin
35 ogledov

V Avstriji že diši po božičnem punču

Božični sejem Christian Husar
Božični sejmi. Konec tedna odprtja.

V soboto se bo odprl največji in najbolj znani božični sejem na Dunaju, Christkindlmarkt. Sejem, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone obiskovalcev iz Avstrije in tujine, na 150 stojnicah poteka pred dunajsko mestno hišo.

Ledene jaslice

Že od prejšnjega konca tedna pa se vonj po adventnih dobrotah širi iz Božičnega sejma umetnosti in starin.

Prav tako se je praznično vzdušje že začelo v Muzejski četrti (Museumsquartier). V zanimivo osvetljenih ledenih paviljonih gostom ob zvokih didžejev strežejo z nenavadnimi vrstami punča, športni navdušenci pa se lahko pomerijo v kegljanju na ledu in dirkanju po ledu z daljinsko vodenimi avtomobilčki.

Vonj po medenjakih, sladkorni peni in kuhanem vinu se bo 24. novembra razširil tudi na božičnem sejmu pred dvorcem Schönbrunn. Šestdeset stojnic s tradicionalnimi umetniškimi izdelki in originalnimi darili bo v adventnem času vabil obiskovalce na Trg Marije Terezije, zelo priljubljen je tudi sejem na Karlovem trgu, ki velja za najbolj umetniškega. Najživahnejše pa je dogajanje v zabaviščnem parku Prater.

V Gradec ali Salzburg

Prihodnji konec tedna se bodo odprli tudi številni božični sejmi v še bližjem Gradcu – iz Ljubljane do tja sta le dve uri vožnje. Ne zamudite ledenih jaslic na dvorišču Deželne hiše, tisti z majhnimi otroki pa adventnega sejma za malčke na Kleine Neutorgasse pred frančiškansko cerkvijo.

V soboto se bo odprlo kar nekaj božičnih sejmov v Salzburgu, med njimi svetovno znani pred stolnico v starem delu mesta ter božični sejem na romantičnem, z baklami osvetljenem dvorišču dvorca Hellbrunn. Adventni sejem na grajskem dvorišču trdnjave Hohensalzburg bodo odprli 27. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.