Magazin
46 ogledov

V deželi Aboriginov

Mnoge plaže so prazne zaradi morskih psov. Za kopanje so posebej varovane: od mo
1/14
Žurnal24 main
Za potovanje po Avstraliji si vzemite vsaj en mesec. Povratna vozovnica stane okoli 1.100 evrov.

"Najugodnejšo vozovnico boste dobili do Sydneyja, povratna iz Ljubljane ali z Dunaja pa se giblje okoli 1.100 evrov. Po Avstraliji priporočam notranje lete, ki jih rezervirajte že prej prek spleta, saj so razdalje z vlakom ogromne. Do skoraj vsake točke lahko pridete tudi z avtobusom," je povedala popotnica Mateja Mažgan in pristavila, da se najbolj izplača spati v hostlih. "Poiščite jih v vodniku Lonely Planet, v povprečju pa stanejo okoli 20 dolarjev na noč."

Ne spreglejte galerije!

Specialiteta – kenguru
Avstralci vam bodo ponudili hrano z vsega sveta, njihove specialitete pa so jedi iz kenguruja, krokodila in emuja. "Lahko rečem, da je kengurujevo meso med najboljšimi, kar sem jih kdaj jedla. Ker nima veliko maščob, je tudi zdravo," nam je zaupala Mažganova in priporočila, da ga pokusite. "Pri stikih z Aborigini bodite pozorni, saj utegnejo biti zaradi alkohola tudi agresivni," je opozorila Mažganova.

Zaslužite z obiranjem grozdja
Manj turistov boste srečali na vinorodnem območju Hunter Valley, kjer lahko z obiranjem grozdja tudi zaslužite. Sicer so najbolj turistične točke Sydney, Alice Springs, 12 apostolov, Melbourne in Tasmanija. "Razdalje so ogromne, zato se v Avstralijo podajte za vsaj za en mesec," je svetovala Mažganova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.