Magazin
24 ogledov

V Hollywood za 600 evrov

Los Angeles je lahko tudi poceni. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pet nasvetov, kako lahko kalifornijsko mesto – center kulture, mode, filmske industrije in zabave – spoznate tudi brezplačno.

Los Angeles, imenovan tudi L. A., City of Angels  (Mesto angelov) in Lalaland, obiskovalcem ponuja neomejene možnosti turističnih ogledov ter zabavnih in
kulturnih dejavnosti, ki pa niso poceni. Vendar pa se da mesto spoznati tudi brez velikega zapravljanja. Ponujamo vam pet nasvetov, kako ga spoznati
brezplačno.

1. Obisk Hollywooda
Sprehodite se po svetovno znanem Pločniku slavnih (Walk of Fame), kjer tla krasijo zlato obrobljene zvezde slavnih osebnosti iz sveta filma, televizije, gledališča, glasbe, radia in celo popularnih risanih junakov, kot sta Miki Miška in Sneguljčica. Ob gledališču Grauman's Chinese Theater pa svoje odtise dlani in stopal lahko primerjate s tistimi, ki so jih tam pustili filmski zvezdniki.

2. Po plaži s kolesom
S kolesom se zapeljite ob prelepi kalifornijski obali. Urejene steze povezujejo razkošni Malibu, Santa Monica Beach, kjer je priljubljen zabaviščni park, sledita
znameniti plaži Muscle Beach in Venice Beach, bolj proti jugu pa še manj naseljena Manhattan Beach. Predvsem Venice Beach množično obiskujejo sprehajalci in športniki vseh vrst, ulični prodajalci in umetniki, pogosto se tam odvijajo lokalna tekmovanja v rolkanju, če imate srečo, pa naletite tudi na snemanje čisto pravega filma.

3. Nakupovanje na Rodeu
Če se odpravite na sprehod po nakupovalni ulici Rodeo Drive, je bolje, da kreditno kartico pustite doma. Pregrešno drage trgovine svetovno priznanih modnih oblikovalcev, kot so Gucci, Cartier in Dior, namreč niso primerne za "navadne smrtnike". Je pa avenija odličen kraj za srečanje katere od hollywoodskih zvezd, ki tam rade zapravljajo svoje milijone.

4. Sprehod z razgledom
Topanga State Park na severozahodu mesta je prepreden s sprehajalnimi stezami sredi bujnega rastja, ki vas popeljejo na razgledne točke visoko na hribu. V jasnem vremenu je od tod čudovit razgled na zaliv in plažo Santa Monica Beach. Med rastlinjem lahko občudujete številne rože, med njimi slavni kalifornijski zlati mak (latinsko Eschscholzia californica, angleško california poppy), ki je bil leta 1890 razglašen za uradno cvetlico ameriške zvezne države Kalifornije.

5. Noro nočno življenje
West Hollywood je sinonim za homoseksualno skupnost in tudi najbolj noro nočno življenje v mestu. Tu so številni gejevski bari, ki se vsak večer napolnijo z
zabave željnimi moškimi, najde pa se tudi nekaj žensk. Ozračje je neverjetno sproščeno, glasba po zadnji modi, na ulici pa pogumni transvestiti z izzivalnimi
oblačili mimoidočim pripravijo pravo predstavo.

Najugodnejši leti iz Trsta ali Benetk

  • Vozovnice od 600 evrov.

Letalska vozovnica iz Ljubljane vas bo stala okoli 850 evrov. Cene vozovnic iz Benetk ali Trsta se gibljejo med 600 in 700 evri. Preverjajte dnevno ponudbo!

  • Vlogo izpolnite prek spleta.

Vizuma za vstop v ZDA slovenski državljani do 90 dni ne potrebujejo. Pred odhodom je treba izpolniti vlogo za elektronsko dovoljenje za potovanje (ESTA).
Pridobitev dovoljenja je brezplačna, vlogo pa izpolnite na spletnem naslovu
https://esta.cbp.dhs.gov/.

  • Pretirane vročine ni.

Čeprav prizori slavne TV serije Baywatch izpostavljajo razgaljena telesa, v Los Angelesu še poleti ni pretirane vročine. Ob večerih se ozračje precej ohladi, zato imejte s seboj primerno garderobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.