Magazin
12 ogledov

V Kamniku tek in tradicija

tek
1/2
Arhiv
Kamnik te dni prireja Veronikin tek, srečanje pevskih prijateljev, praznovanje stoletnice šole in društvenega doma v Mekinjah ter prikaz starih kmečkih opravil. Kljub kislemu vremenu se zato izplača odpraviti v ta del Slovenije.

Za piko na i kostanj

Danes ob 9.30 se bo dogajanje začelo s 4. Veronikinim tekom po starem mestnem jedru, na katerega se lahko prijavite še danes (prijavnina je 10 evrov). Ob 16. uri se boste lahko udeležili praznovanja stoletnice društvenega doma, kjer vas bo zabaval ansambel Grintovci, ob 19. uri pa boste lahko pred kavarno Veronika poslušali srečanje pevskih prijateljev. Če boste Kamniku namenili ves konec tedna ali pa ga boste obiskali le v nedeljo, si boste lahko takrat od 10. ure ogledali predstavitev starih kmečkih opravil (striženje ovac, stiskanje mošta, izdelavo košev, viter, metel in podobnega), za piko na i pa se boste lahko posladkali s pečenim kostanjem.

Ustvarjalno

Na lončarski delavnici v Slovenskem etnografskem muzeju bodo danes ob 11. uri otroci opredmetili glino ter ustvarili vse, kar spominja na gozd, pravljične palčke in jesen. Cena delavnice je 6 evrov, družine imajo popust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.