Magazin
47 ogledov

V kartah se zrcali usoda

Žurnal24 main
Vedeževanje iz kart je zelo stara oblika prerokovanja, ki izvira iz srednjega veka. Vedeževalce je nekoč preganjala Cerkev, ker naj bi bili povezani s hudičem.

Naša vedeževalka Rina vedežuje iz 36 ciganskih kart, za katere je značilno, da jih krasijo preproste podobe, ki so že same po sebi razumljive.

Ciganske karte se delijo na tri skupine, in sicer na karte s pozitivnim vplivom, na karte z negativnim vplivom in na nevtralne karte. Če med prerokovanjem prevladujejo karte s pozitivnim vplivom, je pred nami obdobje pozitivnih dogodkov, napredka in novih priložnosti. Te karte imajo večjo moč od negativnih.

Karte z negativnim vplivom predstavljajo bolezen, žalost, nesrečo, pesimizem. Napovedujejo težave, ki jih bomo morali v prihodnosti razrešiti. Seveda pa je od nas samih odvisno, kako se bomo spoprijeli z ovirami.

 

Vas zanima, kaj vas čaka? Vprašajte Rino.

Nevtralne karte so načeloma odvisne od kart, ki jih obdajajo. Tudi te delimo na tri skupine. Nevtralne karte z dobrim vplivom niso nikoli definirane. V osnovi so pozitivne, vse pa je odvisno od tega, katere karte jih obkrožajo. Nevtralne karte s slabim vplivom kažejo na nezadovoljstvo, črnogledost. Karte so same po sebi negativne, seveda pa je tudi tukaj pomemben vpliv kart, ki jih obkrožajo. Opisovalne karte po navadi označujejo osebo, ki sprašuje, oziroma osebo, o kateri se sprašuje. Tem kartam pravimo tudi Označevalci.

S kartami je treba ravnati spoštljivo
Ker imajo te karte posebno moč, je z njimi treba ravnati spoštljivo. Najbolje jih je hraniti na posebnem, mirnem in varnem mestu. Pomembno je, da jih ob vsaki polni luni ''čistimo''. Položimo jih na zemljo ali okensko polico, kjer naj bodo celo noč izpostavljene luni. S pozitivno energijo pa se karte napolnijo tako, da jih nastavimo soncu. Pred samim vedeževanjem se je treba sprostiti in osredotočiti svoje misli. Med vedeževanjem se mora oseba, ki sprašuje, osredotočiti na vprašanje.

Obstaja več sistemov polaganja kart, vsak vedeževalec pa si sam izbere tistega, ki mu najbolj odgovarja, oziroma tistega, ki je glede na postavljeno vprašanje najbolj primeren.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.