Magazin
36 ogledov

V konzorciju na ogled 10 tisoč knjig

Razstava bo na ogled do 20. novembra, vsak dan med 9. in 19.30 uro. Knjige boste Žurnal24 main
Danes vrata odpira 24. prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu, ki bo na ogled do 20. novembra.

Razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu, ki jo je doslej gostil Cankarjev dom, bo letos prvič potekala v knjigarni Konzorcij.

Kot je na nedavni novinarski konferenci povedala vodja knjigarne Konzorcij Staša Žunič, si želi, da bi razstavljene knjige, med katerimi še vedno prednjači tuja strokovna literatura, dosegle čim širši krog bralcev, ne le strokovne javnosti iz vrst različnih predstavnikov knjižnic in inštitutov.

Na ogled 10 tisoč knjig
Zato bo v programu letošnje razstave nekoliko več leposlovja, priročnikov in otroških knjig, knjigarji Konzorcija pa so poskrbeli tudi za lestvice petih najboljših knjig z glavnih tematskih področij razstave. Skupaj bo na ogled 10.000 knjig.

Letošnja država v gosteh bo Argentina. Posebno pozornost bodo namenili založbi Verso, eni izmed največjih neodvisnih založb v angleško govorečem svetu. Zanjo je značilna radikalna družboslovna in humanistična misel. Pod okriljem te založbe so svoja dela med drugim izdali Judith Butler, Noam Chomsky, Jean Baudrillard, Jürgen Habermas in Slavoj Žižek.

V ospredju Žižek
Prav Žižek je tudi eden osrednjih likov v razstavnem sklopu Slovenski avtorji v tujih knjigah. Na ogled bodo dela slovenskih avtorjev, katerih dela so v zadnjem letu izšla v tujini. Poleg Žižka so bili najbolj uspešni Boris Pahor, Drago Jančar in Lila Prap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.