Magazin
2502 ogledov

V manj kot 6 tednih je brez diete in zdravil shujšala 22 kg. Kako ji je uspelo?

1/9
Shutterstock
Marjana (38 let) iz Postojne je odkrila naravno metodo, ki ji je omogočila, da se je enkrat za vselej znebila dolgoletne debelosti. Polega tega je odpravila težave z visokim pritiskom in holesterolom ter si povrnila samozavest. Kako je to mogoče?

– Pri 25. letih sem se poročila, leto kasneje pa pričakovala prvega otroka… V času nosečnosti sem bila ves čas lačna, zato sem vedno nekaj grizljala. Čutila sem, da se bo slabo končalo, vendar sem v glavi opravičevala svojo požrešnost. Mislila sem si: »Saj vendar moram jesti za dva,« - se spominja z zaskrbljenostjo. – In kot, da še ne bi bilo dovolj, je mož vsak dan prihajal domov prej za kosilo. Tako sem tekom tedna z njim jedla dva velika obroka na dan…

Z vsakim naslednjim tednom se je ženska vedno manj gibala in postajala vedno bolj težja. Tudi po rojstvu otroka je teža, namesto, da bi padala, rastla. S tem se ni mogla sprijazniti in vedno, kadar je pregledovala stara, premajhna oblačila, je jokala. 

– Ta situacija na mojem obrazu ni povzročala nasmeha, mož je to opazil in stalno ponavljal, da bi morala jesti manj, da se vrnem v normalno stanje, vendar, kako se upreti okusnemu pecivu in slastni pečenki? No, kako?

„Zbudila sem se v reševalnem vozilu”

Marjana se je odločila vzeti stvari v svoje roke in začela uporabljati vse shujševalne metode, o katerih je brala v časopisih in slišala na televiziji.

– Zapletena dieta, redna vadba, pitje velikih količin vode, celo z meditacijo sem poskusila. Vem, da je slišati smešno, vendar sem morala poskusiti… Edina stvar, ki sem se jo resnično bala je bila liposukcija. Nisem se bala zaradi grozne bolečine, temveč ker sem vedela, da ne daje trajnih rezultatov, saj so me le takšni zanimali – pripoveduje vsa zavzeta. 

Seveda nič od tega ni pomagalo, poleg tega nisem bila videti lepše, niti se nisem bolje počutila. – Nekega spomladanskega popoldneva sva bili s hčerko na sprehodu. Naenkrat mi je postalo vroče, občutila sem slabost in izgubila zavest. Zbudila sem se v reševalnem vozilu – se spominja. V bolnišnici so opravili veliko testov, ki so pokazali, da trpi za debelostjo II stopnje, ima visok pritisk in resne težave s holesterolom.  Zdravniki ji niso delali utvar…

Hitro shujšati

– Ta noč v bolnišnici je bila prelomna v mojem življenju. Nisem mogla zaspati, saj sem cel čas premišljevala o svoji družini ter da se moram zaradi njih hitro in varno znebiti debelosti. Počutila sem se nemočna – pravi. – Tedaj me je ena izmed pacientk povabila na hodnik in mi povedala o metodi, ki bi lahko predstavljala rešitev vseh mojih problemov. 

Po vsem teh neuspešnih poskusih boja z maščobo ji je težko verjela, da bo tako banalna sprememba spremenila življenje, vendar v tistem trenutku ni imela izhoda. Vedela je, da se njen čas izteka, vendar si ni predstavljala spremembe v prehrani in načinu življenja

– Vedela sem, da je to moja zadnja možnost. Sledila sem navodilom, dovolj je bila ena preprosta dejavnost vsakodnevno, da sem shujšala. Tudi sama sem bila presenečena, vendar so kilogrami izginjali. Vsakodnevno sem občutila, kako oblačila postajajo vedno bolj ohlapna, moje telo pa vitkejše in se vrača v stanje pred nosečnostjo. Moje razpoloženje se je takoj popravilo. Ne samo zaradi videza, saj sem tudi prenehala hoditi naokoli okorna in pri najenostavnejših dejavnostih se nisem več tako potila.

Marjana je po mesecu dni opravila osnovne raziskave in izkazalo se je, da o visokem holesterolu in pritisku ni sledi. Sedaj opravlja vlogo srečne matere in žene, debelost pa je le je neprijeten spomin.

Kliknite tukaj in izvedite, katera metoda je to >>>
 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:44 27.avgust 2017.

    Kako ji je uspelo? Morda z novim zakonom o socialnih prejemkih ?