Magazin
15 ogledov

V plodnih dneh po seksi obleke

V času ovulacije želimo narediti vtis na druge ženske. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najbolj izzivalno in seksi garderobo ženske nakupujejo v dnevih ovulacije. Podzavestno si želijo biti opažene, in to predvsem pri drugih ženskah.

Instinkt ženskam sporoči, kdaj je največ možnosti, da zanosijo, te pa se takrat trudijo, da bi bile videti čim bolje. Pa ne zato, da bi naredile vtis na potencialnega očeta, temveč na svojo konkurenco, druge ženske. Tako je pokazala nedavna ameriška raziskava, ki so jo naredili za potrebe poznavanja potrošniških navad.

Krivi so hormoni
Seveda je glavni cilj ujeti najboljšega partnerja, so zapisali v raziskavi, a izbor garderobe je bolj odvisen od žensk, ki jim stojijo na poti do njihovega izbranca, so še dodali. Za takšno razpoloženje so krivi hormoni, ki ves čas vplivajo na razpoloženje med nakupovanjem.

V raziskavi so prostovoljkam v različnih obdobjih menstrualnega cikla pred nakupovanjem pokazali fotografije drugih žensk, po nakupovanju pa se je izkazalo, da so ženske, ki so v obdobju ovulacije nakupile bolj izzivalna oblačila, kot ženske izven tega cikla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.