Magazin
45 ogledov

V pol ure zaslužil 130 tisoč evrov

(Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Osemletni Kieron Williamson, ki se ga je prijel vzdevek mali Monet, v pol ure s svojimi umetninami zasluži tudi do 130 tisoč evrov.

Osemletni Kieron je deček, o katerem govori vsa Anglija. Mladi umetnik namreč že od svojega petega leta ustvarja neverjetne umetnine, svojo zadnjo zbirko slik pa je prodal v 30 minutah in zaslužil dobrih 120 tisoč evrov. Mali Monet naslika do šest slik na teden, trenutno pa na njegovo sliko, za katero se zanimajo po vsem svetu, čaka kar sedemsto ljudi.

Kieron se še vedno ni navadil na vso pozornost, ki ga obkroža, zelo rad pa poklepeta z vsemi, ki ga povprašajo o slikanju. "Najlažje je naslikati kravo, saj vam ni treba skrbeti zaradi podrobnosti," pravi in dodaja, da je najtežje naslikati konja.

Njegova starša Keith in Michelle Williamson sta še vedno zbegana zaradi dogajanja okoli njune družine, obenem pa sta zelo ponosna na svojega sina. "Pred dobrima dvema letoma je na počitnicah v Cornwallu zaprosil za svinčnik in list papirja. Narisal je neverjetno risbo, na kateri je bilo pristanišče," sta povedala dečkova starša, ki sta risbe odnesla v lokalno galerijo, kjer so bili navdušeni.

Keith in Michelle, ki bosta dečku z zaslužkom kupila hišo, preostalo pa položila na račun, ki bo ostal zaklenjen do Kieronovega 25. leta, pravita, da je "povsem normalno, da je Kieron deležen takšne medijske pozornosti". Mali Monet pa dodaja, da bo, ko zraste, nogometaš in slikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.