Magazin
24 ogledov

V Scali bodo spet peli

Ravnatelja milanske Scale Stephana Lissnerja je konec stavke razveselil, saj pre Žurnal24 main
Osebje italijanske operne hiše Scala je končalo s stavko, saj so sindikati in zveza italijanskih opernih hiš dosegli dogovor glede zahtev zaposlenih v milanski operi.

Sindikati in zveza italijanskih opernih hiš so s posredovanjem ministra za kulturo Francesca Rutellija dosegli dogovor glede večine zahtev zaposlenih v znani milanski operi, ki so tako končali s stavko, zaradi katere je bilo v minulih dneh odpovedanih več predstav v Milanu, Firencah, Genovi in Bologni.

"Vse naše zahteve so bile upoštevane," je povedal neki sindikalni predstavnik, kakor ga danes navaja rimski dnevnik La Repubblica. V prihodnjih tednih se bodo začela pogajanja o novi kolektivni pogodbi na nacionalni ravni. Pogodba naj bi uredila zaposlovanje novega osebja v več opernih hišah.

Vlada Romana Prodija se je obvezala, da bo namenila več sredstev za balet, ki je bil v minulih letih precej potisnjen v ozadje. "Zmagala je skupna volja, da priznamo profesionalnost osebja. Prizadevati si moramo za rast opernih hiš v Italiji, saj so ponos naše države," je dejal minister Rutelli.

Decembra preimera opere Tristan in Izolda
Ravnatelj Scale Stephane Lissner si je zdaj lahko oddahnil. Stavka je namreč pod vprašaj postavila premiero Wagnerjeve opere Tristan in Izolda pod taktirko Daniela Barenboima in v režiji Patricea Chereauja, ki se bo zgodila 7. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.