Magazin
45 ogledov

V Stično po svoj odmerek kulture

Delo Leje Jazbec, ki bo razstavljala na otvoritvi festivala Žurnal24 main
Pred vrati je že deveti Festival Stična, ki bo tudi letos gostom ponudil pester program kulturnih dogodkov.

Festival se bo odprl jutri, 21. novembra, in trajal do šestega decembra. Vsako leto v Stični ponudijo nekaj novega, in tako bo tudi letos. Festival bo v drugačni obliki in z drugačnim priokusom, ki bo sigurno pustil sled pri obiskovalcih. Značilnost festivala je, da v Stični vsako leto gostijo eno državo. Letos je na vrsto prišla Italija.

Italijanski temperament bodo predstavili etno rock skupini Arbe Garbe in Kraški Ovčarji, reggae ska  zasedba Makako Jump in jazz trio Rudy Fantin. V Stično bo prišel tudi zamejski pisatelj Boris Pahor. Naše sosede bodo obiskovalci lahko spoznali tudi skozi potopisno predavanje o Siciliji in seveda s kulinariko, brez katere pri Italijanih preprosto ne gre. Med domačimi glasbenimi gosti bodo etno skupina Jararaja, kantavtor, skladatelj, kitarist ter profesor Jani Kovačič in skupine Stranci, Freeway Maschine in Puppetzi.


Skupina Freeway Maschine © Festival Stična

 
Poleg glasbe bo na festivalu več gledaliških predstav. Gledališče Toneta Čufarja bo izvedlo predstavo Kralj Artur in Sveti gral, Gregor Čušin se bo predstavil v monokomediji Pešec, na sporedu je tudi kabaret o znani pevki šansonov Edith Piaf. Najmlajši obiskovalci se bodo zabavali ob klovnih in v predstavi Mizica, pogrni se, v izvedbi Miniteatra.


Na festivalu bodo obiskovalci lahko prisluhnili zanimivim potopisnim predavanjem. Bojan Stezinar se je namreč s kolesom odpravil na pot okoli sveta, Katarina Španić in Petra Škufca pa sta z motorjem raziskovali Bližnji Vzhod in Severno Afriko.

 

Celoten program festivala

www.festival-sticna.si





Slavnostna otvoritev festivala bo v soboto, 22. novembra, ob 18:00 v Galeriji muzeja krščanstva na Slovenskem. V galeriji bosta razstavljali domačinki Tanja Kovačič in Lea Jazbec. Prva z Reciklažo, druga pa nam bo pokazala Smetišče človeštva. Na otvoritvi bo igral Godalni orkester glasbene šole Škofja Loka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.