Magazin
22 ogledov

V Zagreb po knjige

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Zagrebu se danes začenja 33. mednarodni sejem knjig Interliber, ki bo potekal do 14. novembra. Na zagrebškem velesejmu se bo predstavilo približno 250 založnikov iz osmih držav.

Med gosti sejma knjig bosta v ospredju hrvaška pisatelja Miljenko Jergović in Goran Tribuson. Letos bodo posebno pozornost namenili otrokom, za katere bodo pripravili vrsto dogodkov, med njimi bo tudi predstavitev svetovno znane zbirke slikanic Tamare Teković.

V petek bodo razglasili tudi nominirance za letošnjo hrvaško knjižno nagrado kiklop, ki je bodo podelili na sejmu knjig v Pulju.

Organizatorji letošnjega Interliberja pričakujejo okoli 80.000 obiskovalcev. Na sejmu se bodo predstavili založniki iz Avstrije, BiH, Irana, Nemčije, ZDA, Srbije, Velike Britanije in Hrvaške. Sejem lahko obiščete med 10. in 19. uro, v petek in soboto pa je odprt do 21. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.