Magazin
199 ogledov

Vaflji za zajtrk

vaflji iStockphoto
Za romantičen začetek dneva svojo najdražjo ali najdražjega presenetite z okusnimi vaflji.

Sestavine:

  • olje (za pekač)

Testo za vaflje:

  • 120 g mletih lešnikov
  • 300 ml mleka
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 50 g masla
  • 300 g moke
  • ščepec soli

Preliv:

  • 3 jajca
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • javorjev sirup
  • 150-200 ml sladke smetane
  • brusnična marmelada

Priprava:

  • Pred pripravo lešnikovih vafljev z javorjevim sirupom in brusnično smetanonajprej poskrbimo zato, da je maslo na sobni temperaturi. Nato ločimo jajca - rumenjake, mehko maslo, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo.
  • Lešnike povremo v mleku, odstavimo s štedilnika in počakamo nekaj trenutkov, da se napijejo.
  • Beljaku dodamo sol in stepemo sneg.
  • Nato postopoma zmešamo jajčno zmes, lešnike in moko. Na koncu previdno dodamo sneg.
  • Zagrejemo pekač za vaflje, ga premažemo z malo olja in pričnemo s peko lešnikovih vafljev.
  • Medtem stepemo smetano in ji dodamo brusnično marmelado. Tople lešnikove vaflje pokapljamo z javorjevim sirupom in postrežemo z brusnično smetano.

več receptov za okusne vaflje poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.