Magazin
921 ogledov

Vam smrdi iz pomivalnega stroja?

pomivalni stroj Shutterstock
Smrad, ki se širi iz pomivalnega stroja, je pogost pojav. Smrdi tudi iz vašega? Ponujamo rešitev.

Čeprav se na prvi pogled ne zdi logično, saj iz njega vedno znova zlagate čisto posodo, je smrad, ki se širi iz pomivalnega stroja, zelo pogost.

Res je, da se ga na hitro lahko znebite z osvežilcem, ki ga obesite v pomivalni stroj, a s tem boste težavo – smrad, le prekrili. Raje poskrbite, da iz njega sploh ne bo smrdelo.

Ker so za smrad krivi drobni delčki hrane, ki se nalagajo na dnu, ob straneh, pod košaricami in na filtru pomivalnega stroja ter se sčasoma spremenijo v plesen, ne pozabite na redno čiščenje.

Strokovnjakinja za čiščenje Jolie Kerr svetuje, da pomivalni stroj redno pregledujte in po potrebi odstranite ostanke hrane, še posebej pozorni bodite na filter. Kdaj ste ga nazadnje očistili? Če ga še niste, je ta verjetno poln maščobe in ostankov hrane, zato ga pod toplo tekočo vodo očistite kar ročno. Ne pozabite niti na dno pomivalnega stroja. Prelijte ga z belim kisom, pustite stati eno uro, nato vklopite program za pranje posode – seveda brez posode v njem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.