Magazin
28 ogledov

Vancouver 2010

1/7
Žurnal24 main
Tokrat predstavljam uradno igro letošnjih zimskih olimpijskih iger, ki je na voljo tako za PC kot za konzole PS3 in Xbox 360.

 

PLATFORMA: PS3, Xbox360, PC

Naj omenim, da imamo takšno igro pred seboj vsake štiri leta, in pričakovati je bilo, da bo letošnja še posebej nadgrajena z novostmi. Resnica je drugačna. Če igro primerjamo z Beijing 2008, ki je imela široko paleto športnih aktivnosti, opazimo, da igra temelji le na nekaj disciplinah.

 

Vancouver ponuja štiri kategorije v alpskem smučanju: veleslalom, slalom (samo ženske), smuk in super G (samo moški). Zakaj takšna omejitev pri izbiri spola? Nimam pojma. Smučarski skoki in snowboard, ki ponuja paralelni veleslalom, ter snowboard cross so na voljo spet samo za moške. Ženske pridejo v ospredje v freestyle smučanju. Na voljo sta še bob in sankanje, ki pa sta za igranje praktično ista, ter hitrostno drsanje na 500 in 1500 metrov.

Tako grafika kot odzivnost igralca sta dobri, a kaj ko se igre ne razlikujejo veliko ena od druge, saj nenehno voziš levo-desno in pospešuješ ali zaviraš. Pogrešam biatlon, kjer bi se lahko pomeril v streljanju, in hokej, kjer bi zaigral s soigralcem. V končni fazi tudi curling in umetnostno drsanje. Težava je tudi ta, da je zelo malo različnih prog, zaradi česar igra čez čas postane rahlo dolgočasna.

 

OCENA: 6/10

Če izberete olimpijski način igranja, boste morali odpeljati vsako disciplino enkrat. Škoda, da pri takšnem slovesnem trenutku ni napovedovalcev ali kakšnih drugih vizualizacij, kar bi naredilo olimpijsko vzdušje.

 

Da ne bi bilo vse tako črno, naj povem, da igra ponuja še način igranja Challenge, ki je nekako najbolj adrenalinski. Včasih je treba zapeljati skozi snežaka, da bi pridobili na hitrosti. Prav tako je zabavno, ko se vam obrnejo kontrole ter desno ni več desno. 30 različnih izkušenj nas je navdušilo, da smo igro igrali ves večer. Pogrešali smo paralelno smučanje, kjer bi se odrinili v istem trenutku. Tako nam je ostalo le, da lovimo boljše rezultate. Najbolj nas je razočaralo dejstvo, da lahko izbiramo samo med 24 državami. Hvala bogu v igri sodeluje tudi naš narod.

Če povzamem vse skupaj, lahko rečem, da bo igra zadovoljila manj zahtevne igralce. Tiste, ki bodo svoje igranje pomerili z drugimi. Igra ponuja tudi on-line igranje, kar je še najbolj zanimivo, ko ste sami, saj igri manjka igranje v načinu kariere, kjer bi lahko oblikovali svoj lik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.