Magazin
48 ogledov

Varajo tisti z nižjim IQ-jem

Inteligenčni kvocient in varanje sta po mnenju Kanazave odločilno povezana.  (Fo Žurnal24 main
Raziskava je pokazala, da imajo tisti moški, ki varajo svoje partnerice, nižji inteligenčni kvocient kot tisti, ki so zvesti. Pa brez zamere, Tiger.

Raziskava je pokazala to, kar smo ženske že dolgo časa sklepale – moški, ki varajo, očitno spadajo v skupino tistih, ki niso najbolj pametni, nasprotno od teh pa na monogamijo prisegajo moški z višjim inteligenčnim kvocientom.

Satoši Kanazava iz Londona trdi, da nas pametni moški ne bodo prevarali, svojo trditev pa zagovarja s tem, da imajo tisti manj inteligentni cilj le širiti svoje gene, bolj inteligentni pa presežejo to evolucijsko idejo ter lažje sprejmejo sodobne prakse in vrednote. ''Kot je pokazala empirična raziskava, inteligentnejši moški bolj cenijo monogamijo in seksualno eksluzivnost,'' trdi Kanazava.

Kanazava pa v svoji študiji ni raziskal povezave med ženskim intelektom in zvestobo.

Pametni obvladujejo hormone

Mnogi svojo nezvestobo opravičujejo s hormoni, ki so jih prepričali v nič kaj pametne aktivnosti. Moški z nižjimi inteligenčnim količnikom v trenutku, ko zagledajo seksi žensko, prenehajo razmišljati o posledicah in so pripravljeni narediti vse, da bi lepotico spravili v posteljo.

Hormoni zmešajo tudi žensko glavo in njihova divja ter neobvladljiva plat se najraje pokaže v času ovulacije. Torej, tveganje za skok čez plot pri ženskah traja le nekaj dni na mesec, medtem ko pri ne ravno bistrih moških vse življenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.