Magazin
173 ogledov

Varni tudi brez ključa

ključavnica Shutterstock
Elektronske ključavnice so sodobna nadgradnja varnosti protivlomnih vrat.

Čeprav klasične kakovostne protivlomne ključavnice zagotavljajo visoko stopnjo zaščite, si lahko dandanes omislite tudi protivlomna vrata s sistemom zaklepanja, ki še najbolj spominja na znanstvenofantastični film. Tovrstni sistemi so na voljo tudi pri nas, na vašo željo pa vam jih vgradijo v celo vrsto protivlomnih vrat. Cene se gibljejo od nekaj sto do več kot tisoč evrov.

Elektronsko na kodo

Priročni nadomestki ključavnic za varno zaklepanje so elektronske naprave, ki so sestavljene iz tipkovnice, v katero vtipkate kodo, ter cilindričnega vložka, ki se odziva na kodo in zaklepa vrata. Na voljo so tudi različice z daljinskim upravljalcem ali kartico ter take, ki imajo preprosto tipkovnico za kodo kar na kljuki ali ročaju. Slaba lastnost vrat na kodo je ta, da ni za pozabljive.

Vstop na prstni odtis

Še varnejše je zaklepanje vrat na prstni odtis, saj vam ga ne more nihče ukrasti ali ga ponarediti. Seveda je mogoče shraniti veliko prstnih odtisov, kar pomeni, da lahko dostop omogočite tudi vašim družinskim članom in prijateljem. Težava nastopi le, če vas ni doma in želite v svoje stanovanje poslati nekoga, čigar prstnega odtisa vam še ni uspelo shraniti v pomnilnik.

Tudi če zmanjka elektrike

Če vas skrbi, da lahko vlomilci prekinejo dotok elektrike in tako onesposobijo ključavnico, je strah odveč, saj se to ne bo zgodilo. To bi bilo kar preveč preprosto.

Če želite dodatno zavarovati tudi okna, so vam na voljo okenske kljuke s kodo za odpiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.