Magazin
19 ogledov

Varšava v Ljubljani

V Kudu France Prešeren bo od 20. maja svoje forografije razstavljal Wojtek Wiete Žurnal24 main
V slovenski prestolnici bodo maja Dnevi Varšave. Tako se bo Poljska predstavila skozi glasbo, fotografijo, ples in film.
“V Ljubljano želimo prinesti nekaj svežega in poleg tega promovirati Varšavo. Skoraj vse prireditve so zastonj in vsak bo lahko našel kaj zase,” pravi Sandra Harmoza s poljskega veleposlaništva o Dnevih Varšave, ki bodo od 7. do 21. maja potekali v Ljubljani.

 
 

Upam, da bodo v prihodnosti tudi dnevi Ljubljane v Varšavi.

Sandra Harmoza, svetovalka na poljskem veleposlaništvu

 
Za vsakogar nekaj
Varšavski dnevi, ki jih bosta odprla županja Varšave Hanna Gronkiewicz-Waltz in župan Ljubljane Zoran Janković, bodo ponudili številne kulturne prireditve. Tako bo v atriju Rotovža Wojciech Kryński razstavljal fotografije sodobne Varšave, od 20. maja pa se bo v Kudu France Prešeren z razstavo Postaja Varšave predstavljal Wojtek Wieteska. “Zagotovo bo zabavno, saj bo šlo za sproščeno druženje,” pravi Harmoza in dodaja, da bosta v Kudu zaigrali tudi glasbeni skupini, reggae VavaMuffin in etno Masala. Dnevi Varšave bodo 20. maja v Stari elektrarni ponudili tudi sodoben poljski ples, v Narodnem muzeju Slovenije bo nastopil pianist Janusz Olejniczaka (7. 5.), v Euroteki pa bodo v okviru poljskega filma predvajali tudi filme o Varšavi. Po besedah Harmoze bo za mnoge zanimiv tudi konec festivala (21. 5.), ko bo v Križankah igral orkester Filharmonije Zabrzańska s solisti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.