Magazin
23 ogledov

Vas zanima, kakšna e-osebnost ste?

Spadate med enovrstičneže, zasvojence ali kralje? Žurnal24 main
Porabite ogromno časa za pisanje in odgovarjanje na elektronsko pošto in za spletno klepetanje (chatanje ali skypanje)? Odkrijte svojo morebitno zasvojenost.

Kakšna je vaša e-mail osebnost?

  • Če ste enovrstičnež oziroma enovrstičnica, pišete kratka in strnjena elektronska sporočila, polna informacij – brez nepotrebnih besed, humorja ali simpatičnih animacij. Tak slog pisanja sporočil najverjetneje uporabljate zato, ker ste preveč zaposleni, da bi pisali obsežne e-maile.
  • Zasvojenec oziroma zasvojenka z e-pošto. Vse zadeve torej urejate prek elektronske pošte – uporabljate jo v službene in zasebne namene. Brez interneta, e-pošte in spletnih portalov za klepetanje verjetno ne bi bili srečni in bi se počutili nadvse čudno. E-pošta je sicer odlična in zelo praktična stvar, pa vendar ne gre pretiravati. Včasih bi bilo prav lepo, da bi dvignili telefon in prijatelja ali prijateljico poklicali ali pa še bolje: vzemite v roke svinčnik in napišite kartico, voščilnico ali pismo sorodniku, prijatelju ali kolegu v tujini.
  • E-kralj oziroma e-kraljica postanete, če obdržite zmernost pri uporabi elektronske pošte in spletnih klepetalnic. E-mail sicer uporabljate v službene in osebne namene, a imate še vedno občutek za osebna srečanja na štiri oči.

Naredite test!
Če vas zanima, kakšno e-osebnost imate in ali ste zasvojeni z internetom, e-pošto ali chatanjem, rešite naslednja (brezplačna) testa:
–  krajši,
–  daljši .

V obeh primerih dobite rezultate že čez nekaj minut.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.