Magazin
34 ogledov

Več kot 100 filmov v 12 dneh

Najnovejši film britanskega režiserja Stephena Frearsa (Nevarna razmerja, Kralji Žurnal24 main
S filmom Tamara Drewe, pastoralno komedijo britanskega režiserja Stephena Frearsa, se bo v Cankarjevem domu začel Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe.

Festival bo do 21. novembra ljubiteljem nekomercialnega filma v različnih vsebinskih sekcijah ponudil več kot 100 filmskih doživetij.

Poleg ustaljenih sekcij, kot so Perspektive, Predpremiere, Kralji in kraljice, Ekstravaganca, Posvečeno in Svet na kratko, bo letos na Liffu prvič tudi nova, poimenovana Kino-integral. Programski direktor festivala Simom Popek je v sekcijo uvrstil sodobne kratke eksperimentalne filme, za katere med obiskovalci Liffa vlada veliko zanimanje.

Festivalske nagrade bodo podelili v soboto, 20. novembra. Zadnji dan mednarodnega filmskega festivala pa bo tudi zadnja priložnost za ogled filmov, ki jih je za 21. izdajo festivala izbral Popek.

Za vodomca deseterica
Za osrednjo nagrado festivala, vodomca, se bo v sekciji Perspektive potegovalo deset filmov. Končno odločitev bo podala mednarodna žirija. Svojega najljubšega bo lahko med filmi, ki še nimajo zagotovljene distribucije, izbralo tudi občinstvo.

Spremljevalni program bo letos med drugim ponudil pogovore o art kino mreži v Sloveniji in vlogi filmskega kritika, v času Liffa bo v sklopu evropskega programa MEDIA potekalo tudi Medsosedsko srečanje bank in filmskih producentov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.