Magazin
28 ogledov

Več kot 60 glasbenih dogodkov!

Pivo in cvetje
1/7
mediaspeed
Letošnji festival Pivo in cvetje, sicer največji glasbeni in turistični dogodek v Sloveniji, bo od četrtka, 14., do nedelje, 17. julija. Pestro dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse.

Novosti

Ob bogatem glasbenem programu, zanimivostih etnografskega, hortikulturnega programa, športa in zabave, bo letos nekaj spodbudnih sprememb. Nadgrajena bo kulinarična ponudba z več značilnostmi slovenske kuhinje. Bogat bo nabor tradicionalnih in specialnih vrst piva, cena festivalskega vrčka bo 2 evra. Prav toliko pa znaša tudi simbolična vstopnina za vse dni festivala skupaj, ki je namenjena podpori mladim nadarjenim slovenskim glasbenikom in ljubiteljskim skupinam.

Vse zeleno, vse ekološko

Festival je prvi pri nas z varčno energijo na vseh odrih, v sodelovanju z družbo SLOPAK pa bo potekala akcija zbiranja embalažnih lončkov. Kolikor kilogramov bo zbrano, toliko bo doniranih evrov, ki bodo namenjeni urejanju in lepšemu Laškemu.

Edini festival, ki daje poudarek kulturni in zgodovinski dediščini

Pester nabor zanimivosti iz zgodovine, lokalne kulture in hortikulture je posebnost festivala Laško Pivo in cvetje, ki spretno prepleta nekdanje lokalno življenje s sedanjostjo. Posebej veselo je na zaključni dan, v nedeljo, ko so festivalski gostje priča čisto pravi ohceti po starih šegah, izvrstni paradi pivovarskih starodobnikov ter prikazu življenja v kraju, obogateno s cvetjem lokalnih cvetličarjev.

Vrhunci

Festival Laško Pivo in cvetje ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne in glasbe za otroke: Tabu, Voodoo Vegas, Siddharta, Joe Satriani, Jinx, Happy Ol`McWeasel, Mando Diao, Mi2, Leteči potepuhi, Jay Wud, Šank Rock, Phil X & The Drills, Jan Plestenjak, Gadi, Fantje s Praprotna, ManuElla, Gibonni, ansambel Franca Miheliča, Manca Špik in predstava Back to Black, Leni Kravac, Emesound, Patetico, Skampida, Balkan Boys, Vlatko Stefanovski, Jardier, Las Cuerdas, Orleki, Paquena Morte, Jack Eye Jones, Lumberjack, Monom, Louie`s Cage Percussion, muzikal Broadway I Love, Trium in Oktet9.

Posebno doživetje festivala ostaja ognjena interaktivna predstava z ognjemetom ob Savinji, v soboto, 16. 7., ob 22!.