Magazin
32 ogledov

Več kot tri tisoč knjig v dobrodelne namene

Narodni svet koroških Slovencev od junija dalje vodi Valentin Inzko. (Foto: BOBO Žurnal24 main
V rezidenci avstrijskega veleposlanika v Sloveniji sta že deveto leto zapored avstrijsko ministrstvo za šolstvo, umetnost in kulturo ter Mohorjeva založba Celovec podarila knjige.

Letos sta jih prejeli Ustanova Anin sklad in slovensko društvo za kakovost življenja Novi Paradoks. Kot je povedal direktor založbe Martin Lisec, so podarili 3250 knjig Mohorjeve založbe – tako za mlajše kot starejše bralce. Skupna vrednost knjižnega darila je 50.000 evrov.

Društvo Novi Paradoks si prizadeva ostajati v središču dogajanja na področju psihosocialne pomoči uporabnikom psihiatričnih uslug, medtem ko Anin sklad stoji ob strani številnim družinam in poskuša prevzeti del bremena, ki ga nosijo starši teh otrok.

Knjige (kakšnih štirideset različnih naslovov je) sta predstavnikom omenjenih organizacij izročila avstrijski veleposlanik Valentin Inzko in predsednik Mohorjeve družbe Celovec Jože Kopeinig.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.