Magazin
55 ogledov

Več nas bo, prej bomo na cilju

V filmu bo govora tudi o prvaku stranke SDS. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Več nas bo, prej bomo na cilju je naslov dokumentarne predstave treh umetnikov, imenovanih Janez Janša. Premiera bo 13. aprila na Dunaju.

Dokumentarno predstavo sta predstavila dva od treh umetnikov, imenovanih Janez Janša.

Aktualni projekt je bil označen za predstavo, ki na dokumentarističen način, s filmskim kolažem iz prispevkov, intervjujev in arhivskih podatkov, obravnava spremembo osebnega imena. Ime kot referenca, njegov pomen in posledice preimenovanja je osrednja tema filmskega dela predstave, ki jo celostno zaključi odrski akter, v vlogi Dražena Dragojevića.

Svoj lik je Dragojević opisal kot lik dokumentarista in izpraševalca. Poudaril je, da so pomembne predvsem interpretacije intervjuvancev, kako si sami predstavljajo te stvari.

Več nas bo, prej bomo na cilju izhaja iz temeljne raziskave, kako pojem osebnega imena sovpada ali pa se razhaja z vprašanjem osebne identitete v zahodni kulturi.

Janša je dodal, da so scenarij uporabili kot osnovno vizualno gradivo za živ dogodek, ki ga ponuja film v kombinaciji z gledališčem. V filmu napovedujejo dokumentarne akterje, kot so Zmago Jelinčič Plemeniti, Mladen Dolar, Miro Cerar, Janez Janša in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.