Magazin
45 ogledov

Več tisoč ljudi na podzemno brez hlač

brez hlač podzemna London
1/22
Žurnal24 main
Prireditev z naslovom Brez hlač na podzemno, ki jo je pred 13 leti v New Yorku začela gledališka skupina Improv Everywhere, je letos potekala v najmanj 60 mestih po svetu.

Skupina Improv Everywhere (improvizacija povsod, op. p.) je že 13. leto zapored pozvala ljudi, naj si kot sicer oblečejo navadna zimska oblačila, pred vožnjo z javnim prevozom pa slečejo hlače ali krila in se po mestu zapeljejo v spodnjicah. Obvezen je tudi resen izraz na obrazu. Sodelovalo je na tisoče ljudi; med drugim so brezhlačniki preplavili New York, London, Bruselj, Madrid, Stockholm, Sydney in Šanghaj.

Organizatorji so vsem udeležencem dali takšna navodila: "Usedite se na sedež podzemne železnice in se obnašajte povsem normalno. Berite revijo ali počnite, karkoli pač počnete, ko se vozite z javnim prevozom. Preostalih brezhlačnikov, ki jih vidite na postaji ali vlaku, ne poznate. Če vas kdo kaj vpraša, povejte, da ste pozabili obleči hlače in da vas res malce zebe. Vztrajajte pri tem, da je naključje, da so tudi drugi pozabili obleči hlače. Bodite prijazni kot po navadi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.