Magazin
19 ogledov

Večer keltske magije

1/2
Žurnal24 main
Lord of The Dance je potovanje skozi prostor in čas, večni boj med dobrim in zlim. Ozadje zgodbe, ki se razpleta skozi ples, in zgodovino predstave nam je razkrila plesalka Bernadette Mary Flynn.

Plesni spektakel z več kot desetletno tradicijo je ob zadnjem obisku v Sloveniji leta 2004 privabil toliko navdušencev irske glasbe, da je bila Hala Tivoli prenatrpana. Tokrat so se odločili za razumnejšo možnost, dva zaporedna koncerta. Po pričakovanjih (ali pa tudi ne) sta bila razprodana oba.

Potovanje skozi prostor in čas, večni boj med dobrim in zlim
Osrednja tema predstave Lord of The Dance je boj med Gospodarjem plesa in Gospodarjem teme. Prvemu pomaga Mali duh, ki je zaradi svojega poguma, ki ga kaže v boju proti negativcu po imenu Don Dorchi , tudi humorni del predstave. Ustvarjalni vodja, scenarist in režiser je irsko-ameriški plesalec Michael Flatley , ki svoje 24-članske ekipe vrhunskih plesalcev in plesalk na turnejah sicer že nekaj časa ne spremlja več. Pogovarjali smo se z eno od njegovih glavnih plesalk, ki z njim sodeluje že od samega začetka leta 1996, Bernadette Mary Flynn .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.