Magazin
254 ogledov

Veganski burek z ohrovtom in blitvo

Veganski burek
1/3
Žurnal24 main
Bili smo na snemanju oddaje Okusite svoje sanje, kjer smo pekli bolj zdravo različico bureka.

Ker bi se radi naučili kuhati po občutku in ne glede na to, kako prazen hladilnik imamo, skuhati mojstrovine, smo obiskali snemanje zabavno-kulinarične oddaje Okusite svoje sanje s Kamalo. Z gostjo oddaje Tino Zdjelar (ustanoviteljico koncepta Smooth) smo pripravili zdrav veganski smooth burek. Zanj potrebujete blitvo, ohrovt, krompir in dimljen sejtan ali tofu.

Preprosto in zabavno

Blitvo, ohrovt in sejtan ali tofu na drobno nasekljamo. Krompir, ki smo ga skuhali celega, narežemo na koščke. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja ali kokosove maščobe in v tem popražimo sejtan, nato pa dodamo ohrovt, blitvo in krompir. Vse skupaj podušimo do mehkega, začinimo, solimo in popramo. Zavijemo v vlečeno testo, kot je predstavljeno na posnetku (najdete ga na YouTubu: #15 Full smooth burek – Okusite svoje sanje s Kamalo). Spečemo v pečici ali na kontaktnem žaru, lahko pa kar v ponvi.

Zraven se poda solata iz rdečega radiča, rukole, drobno nasekljanega koromača, rumenega in oranžnega korenja ter kivija, začinjena z limono, oljčnim oljem in malo paradižnikove omake. Pa dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.