Magazin
23 ogledov

Veliki Anavrin pok

1/36
Žurnal24 main
V torek, 29. decembra, je bil v Prednovoletnem šotoru v Litiji večji domači rock koncert. Eni glavnih nastopajočih so bili Anavrin.

Ljubljanski bend, ki skupaj ustvarja že enajst let, je pred kratkim izdal svojo drugo studijsko ploščo z naslovom Atopic. V domačem studiu SickBastard so sami posneli in zmiksali ploščo (levji delež te naloge je opravil basist Anej Hočevar). Na njej je trinajst svežih komadov (od tega dvanajst avtorskih in priredba Madonnine Like a Prayer). Komadu Mesto spi, ki se nahaja na prvencu Juice!, so dali elektronsko preobleko in k vokalnemu sodelovanju povabili Jana Jenka.

Vidno zadovoljni člani benda so na odru uprizorili energičen in sproščen nastop. Znotraj komadov so si privoščili kar nekaj variacij, saj so aranžmaji nekaterih koncertno prilagojeni (Mesto spi, Cheduli, v osrednji del komada Pri filozofiji so vključili Nirvanin solo klasike Smells Like Ten Spirit). Slišali smo tudi dve priredbi (poleg že omenjene Madonnine Like a Prayer tudi Enjoy the Silence od Depeche Mode). Njihova glasba brez saksofona deluje ostreje, Grega Nahtigal je sedaj zadolžen kot DJ. Tokrat so iz repertoarja izločili večino "mirnih" komadov, za okus so pustili le dva, Gola in Kot dva otoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.