Magazin
13 ogledov

Ves teden ponosna

Organizatorji obljubljajo, da bodo udeleženci Parade ponosa tudi bolje varovani. Žurnal24 main
Letošnja Parada ponosa bo skupaj s spremljevalnim dogajanjem trajala ves teden. Proslavila bo 40-letnico stonewallskih uporov in 25-letnico gejevskega gibanja pri nas. Začne se z jutrišnjo zabavo v ljubljanskem Klubu K4.

Letošnja Parada ponosa bo skupaj s spremljevalnimi prireditvami trajala ves teden, zavzela pa bo tudi prostore, kjer tovrstnega delovanja še ni bilo.

Od štirke do gala plesa
Zabava se bo začela jutri ob 22. uri v klubu K4, kjer bo kot posebna gostja nastopila pevka Manja Plešnar. V torek ob 20. uri bodo v Festivalni dvorani organizirali dobrodelni gala večer s plesom in dražbo, kjer bodo zbirali sredstva za programe preventive okužb s HIV in drugimi spolno prenosljivimi boleznimi, v sredo pa bodo čez dan na Grajskem trgu v Mariboru pripravili akcijo strpnosti.

Sredin večer bodo ob 20. uri popestrili stand up komiki v Tiffanyju v centru Q na Metelkovi, kjer bo v petek od 22. ure tudi Bear Party. Po paradi bo tam in v klubu Monokel (prav tako center Q) zaključna zabava. Vsak dan se bo dogajalo tudi v Kafeteriji Lan in Cafeju Open, mavrični kombi pa bo prevozil vso državo.

Integracija hetero javnosti
Prireditve bodo na javnih prostorih – vključno seveda s sprevodom skozi Ljubljano naslednjo soboto. Največ dogodkov pa bo v prostorih lezbične, gejevske, biseksualne, transseksualne in queer (LGBTQ) skupnosti. "Ponosni smo na svoje prostore in infrastrukturo, letos smo dogodke načrtno postavili sem, saj praznujemo 25-letnico gejevskega gibanja pri nas. Ni pa nam neprijetno, če se razširimo," je povedal predstavnik parade Mitja Blažič.
"Prireditev Parada ponosa je odprta za javnost in nikogar ne diskriminira," je Blažič odgovoril na vprašanje, kako bodo heteroseksualce vključili v dogajanje. "Celo zaželeno je, da ima čim večjo podporo v skupnosti," je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.