Magazin > VIP
19 ogledov

200 tisočakov za Jackove slike

Eden od štirih velikih portretov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zbirko še nikoli objavljenih fotografij pokojnega kralja popa so za skoraj 200 tisoč evrov prodali na dražbi v avkcijski hiši Pierre Bergé & Associés v Parizu.

Na dražbi je bilo skupaj 90 fotografij in kontaktnih kopij, ki še nikdar do zdaj niso bile objavljene. Na nekaterih kontaktnih kopijah so tudi opombe, ki jih je pripisal Michael Jackson, največ zanimanja pa so vzbudili štirje veliki portreti kralja popa. Enega od teh so prodali za 31 tisoč evrov.

"Bila sva kot dva mulca"
Fotografije je pred 11 leti posnel mladi francoski fotograf Arno Bani. Vse se je začelo povsem naključno, ko je Michael Jackson med prebiranjem Sunday Timesa zagledal modne fotografije, ki jih je posnel Arno Bani. Fotografije naj bi mu bile tako všeč, da se je odločil za sodelovanje z mladim fotografom, ki je sprva mislil, da gre za šalo.

"Bila sva kot dva mulca, ki se igrata na tleh. Star sem bil 23 let, toda on je bil še bolj otročji od mene. Ko sem mu dal v roke posodico z bleščicami, je takoj vtaknil prst vanje in opazoval, kako so se lesketale. Raztresla sva jih povsod naokoli. Michael ni želel, da bi zanj posnel zgolj fotografije, želel je, da bi zanj izdelal podobo za prihodnjih deset let," je svoje sodelovanje s kraljem popa opisal Bani, ki je od Michaela zahteval celo, naj se ostriže, slednji pa mu je ustregel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.