Magazin > VIP
4427 ogledov

24-letnica z rakom razkrila svojo največjo željo

vicky turner Osebni arhiv
Vicki Turner, ki ima raka 4. stopnje, zbira denar, s katerim bi si rada uresničila veliko željo.

Vicky s 24 leti spada med najmlajše Britanke, ki so zbolele za rakom na prsih. Teh je na leto le 31.

Njen boj z boleznijo se je začel zelo zgodaj. Ko je bila stara 3 leta, so zdravniki odkrili, da ima raka na ledvicah. "Prestala sem kemoterapijo in odstranitev desne ledvice ter radioterapijo. Ostale so mi brazgotine, izgubila sem lase, terapije pa so poškodovale tudi moje reproduktivne organe, srce in levo ledvico,“ pravi mladenka, ki je pri enaindvajsetih zbolela še za rakom na dojkah. Pravi, da je rak po vsej verjetnosti rezultat terapij, ki so ji pred 18 leti rešile življenje. "Imela sem dvojno mastektomijo in šest krogov kemoterapij,“ je povedala Vicki, pri kateri so se sedaj pojavili simptomi menopavze.

Še bolj tragična pa je vest, da se je rak razširil na hrbtenico, kar pomeni, da je sedaj v četrtem stadiju. "Zdravljenje bo bolezen le omejila, ne bo pa je pozdravila,“ je še razkrila Vicki, ki sedaj zbira denar za izpolnitev svoje velike želje – rada bi imela svojega konja. V ta namen so na spletu odprli stran, kjer zbirajo sredstva.

"Konji so že od nekdaj moja terapija, v zadnjih letih pa tudi zatočišče pred tesnobo, strahom in žalostjo, ki so nastali zaradi raka, ki živi v meni,“ pravi Vicki, ki ima poleg konja še eno veliko željo. Rada bi se čim prej poročila z zaročencem Simonom, in sicer v prelepem gradu v Kentu.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.