Magazin > VIP
2906 ogledov

25 let po smrti: Nove podrobnosti o Johnu F. Kennedyju Jr. in ženi Carolyn

John F. Kennedy Jr. Reuters
Nova biografija razkriva, kaj se je v resnici dogajalo z njuno zvezo.

Pred skoraj natanko 25 leti je majhno letalo ob vzhodni obali Amerike strmoglavilo v Atlantik, v nesreči so umrli John F. Kennedy Junior (†38), njegova lepa žena Carolyn (†33) in njena sestra Lauren Bessette (†34). John F. Kennedy Junior je bil sin umorjenega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja in je dolgo veljal za enega najbolj zaželenih samcev v Ameriki, dokler se ni poročil s Carolyn. Ameriški tisk je takrat kot ponorel iskal podrobnosti o njuni zvezi, a Carolyn do svoje tragične smrti ni dala niti enega intervjuja. Do 21. maja, ko je izšla biografija "Bilo je nekoč: očarljivo življenje Carolyn Bessette-Kennedy", je bilo njeno življenje zavito v tančico skrivnosti. V njej avtorica Elizabeth Beller razkriva zelo zasebne podrobnosti o nekdanjem glamuroznem paru.

Avtorica želi razjasniti številne nesporazume o Carolyn. Mnogi so jo videli kot preračunljivo in hladno, v resnici pa je bila srčna in vedra. Plavolasa Američanka in slavni potomec Kennedyja sta se spoznala med pomerjanjem oblačil. Carolyn je leta 1992 delala za oblikovalca Calvina Kleina v New Yorku in je morala Johnu F. Kennedyju mlajšemu pokazati nekaj oblek. Prosil je za njeno telefonsko številko in tako se je začela zelo burna romanca. Po nekaj zmenkih je zaželeni John Carolyn soočil  z obtožbami prijateljice, da ga zasleduje in želi biti samo bogata ter slavna. Odnos se je ohladil in John je spoznaval druge ženske, a si je kasneje le premislil in za roko zaprosil Carolyn.

Par se je poročil na otoku Cumberland (ZDA), na manjši slovesnosti. Po poroki sta bila absolutna zvezdnika, rekli so jima ameriška kraljeva družina. Pravljica pa naj bi se začela kmalu krhati. Ko je princesa Diana umrla v prometni nesreči v Parizu, je Carolyn svojega Johna poskušala prepričati, naj Williamu in Harryju napiše sožalno pismo, a jo je zavrnil. Fantov osebno ni poznal. To pa ni bil njun edini prepir. Leta 1999 naj bi John prijateljem omenil celo ločitev.

Zakon sta skušala rešiti na partnerski terapiji, potem pa je prišel tisti usodni dan, 16. julij 1999, ko sta John in njegova žena hotela odleteti v Hyannis Port na poroko. Odhod se je zavlekel. Carolyn naj bi šla na pedikuro in kupila obleko za poroko. Prodajalka ji je zaželela veliko sreče in Carolyn je odgovorila: "Hvala, potrebovala jo bom." Žal je ni imela, njihovo letalo je namreč strmoglavilo. 

Zakon Kennedyjev je veljal za turbulentnega, govori se, da sta bila na robu ločitve, ko je njuno letalo strmoglavilo. Trupla treh potnikov so našli šele štiri dni kasneje. Ugotovljeno je bilo, da je vzrok nesreče človeška napaka. John F. Kennedy in njegova žena Carolyn sta odšla veliko prezgodaj, otrok nista imela, a njuna burna ljubezenska zgodba je še danes pušča številna vprašanja neodgovorjena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice