Magazin > VIP
17280 ogledov

Adele: Tako je kljub čokoladi in vinu shujšala 30 kilogramov

adele
1/10
Profimedia
Njena preobrazba je neverjetna.

Fotografije pevke Adele s počitnic so v začetku tega meseca presenetile javnost, saj se je zvezdnica tako rekoč prepolovila. Britanka naj bi namreč shujšala za 30 kilogramov, in to četudi, tako poroča RTL, je uživala v čokoladi in vinu.

Osebna trenerka in nutricionistka, Camila Goodis, ki ji zaupajo slavni in bogati, meni, da je pevka kilograme izgubila predvsem zaradi spremembe prehranjevalnih navad. Goodis, ki je Adele spoznala pred sedmimi leti pri ženi pevca Robbieja Williamsa, pravi, da zvezdnica ni shujšala zato, da bi bila videti lepša, ampak si je želela več energije, tudi zato, ker ima sedemletnega sina. 

Adele je preizkusila tako imenovano sirtuinsko dieto, ki je v Hollywoodu vse bolj priljubljena. Med to dieto se uživajo živila, ki aktivirajo proteine sirtuine, ki spodbujajo večjo porabo maščobe oziroma hujšanje. Poleg tega sirtuini ščitijo celice, zmanjšujejo vnetja v telesu ter upočasnijo staranje. Ko boste prebrali seznam živil, ki jih je dovoljeno uživati med to dieto, boste razumeli, zakaj je tako priljubljena: temna čokolada (najmanj 85 odstotkov kakava), rdeče vino, kapre, citrusi, jabolka, peteršilj, kurkuma, ohrovt, borovnice, zeleni čaj, kava, čebula, orehe.

Dieta je razdeljena na dve fazi. Med prvo, ki traja en teden, je najprej dovoljeno na dan zaužiti le 1000 kilokalorij. Prve tri dni lahko spijemo le tri sokove na dan (iz ohrovta, zelene, rukole, peteršilja, zelenega čaja in limone) in pojemo en večji obrok, sestavljen in dovoljenih živil, na primer purana z žajbljem, kaprami in peteršiljem ali piščanec z ohrovtom. Lahko si privoščite tudi kozice z ajdovimi rezanci. Po tem času lahko do konca tedna vnos kalorij povečate na 1500.

Nato nastopi druga faza, ki traja 14 dni. Gre za fazo vzdrževanja, med katero se začne izguba teže. Med to fazo lahko pojemo tri obroke iz dovoljenih živil in en zeleni sok.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.