Magazin > VIP
3036 ogledov

Alanis Morissette: Po prihodu otroka so se začele težave

alanis morisette
Pevka je odkrito spregovorila o poporodni depresiji.

Kanadska pevka Alanis Morissette in nje soprog  Mario “Souleye” Treadway sta se avgusta razveselila tretjega otroka, sinčka Winterja. Zvezdnica je sedaj razkrila, da je spet zbolela za poporodno depresijo. 45-letnica pravi, da se je na to poskušala pripraviti po svojih najboljših močeh – z dobro organizacijo, hrano, podporo prijateljev, biokemičnimi hormoni.

Priprave so ji sicer pomagale, a poporodne depresije, ki jo je Alanis opisala kot zahrbtno opico z mačeto, ki si je pot utrla v njeno psiho in telo, niso preprečile.

Alanis je v daljšem zapisu opisala, s čim se od poroda spopada. Pravi, da trpi za pomanjkanjem spanca, zmedenostjo, izolacijo, telesno bolečino in strahovi. Simptome poporodne depresije je opisala kot nevidno obremenitev, ki vpliva na njen zakon in njena dva starejša otroka – 8-letnega Everja in 3-letno Onyx.

"Ta družba žensk po porodu ne obravnava tako, kot bi bilo treba. Vidim, da se to spreminja, kar je lepo gledati, a v grobem se jim še vedno odvzemajo čast, nežnost in povezanost, ki jo poporodni čas zahteva,“ je zapisala in dodala: "A ne bi bilo lepo, če bi vse mame in družine obravnavali s tem zavedanjem.“ Alanis je ob tem pozvala še k več empatije za ženske in jih opomnila, da niso same.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.