Magazin > VIP
11142 ogledov

Alena iz Big Brotherja udarila kruta usoda

Alen Jovanović, Big Brother Saša Despot
Pri Alenu Jovanoviću, znanemu iz šova Big Brother, so zdravniki lani odkrili dve zelo hudi bolezni.

Alen Jovanović je lani prejel dve pretresljivi diagnozi. Zdravniki so mu najprej povedali, da ima multiplo sklerozo, pol leta zatem pa je izvedel še, da ima tumor v glavi.

Da je nekaj narobe, je slutil že pred vstopom v šov Big Brother, saj so ga pestile vrtoglavice in huda utrujenost. Zdravnica mu je dala tablete proti virusu, ki napada notranje uho, po izstopu iz šova pa ga je poslala še na rentgen glave, kjer so odkrili, da ima multiplo sklerozo. 

Zaradi hudih glavobolov je nevrologinjo, ki je bila prepričana, da gre le za simptom multiple skleroze, prosil, naj ga pošlje še na magnetno resonanco. "Pol leta pozneje sem dobil še diagnozo, da imam tumor. Tega je sicer pokazala že prva magnetna resonanca, a zdravniki so bili takrat prepričani, da je sprememba le rezultat multiple skleroze. Da nekdo zboli za tema dvema boleznima, je zelo redko. Ena skupina zdravnikov je poskušala ovreči eno diagnozo, druga ta drugo. Na koncu pa niso nič ovrgli ... Hudo je bilo gledati njihove izraze na obrazu, ko iščeš neko upanje."


Sreča v nesreči

Alen je imel srečo v nesreči, saj je tumor hitro rasel. "Čez ta tumor potekata dve žili. Lahko bi se zgodilo, da bi ponoči zaspal in se nikoli zbudil," je za naš portal še povedal Alen in dodal, da se sedaj počuti odlično, hudo pa je bilo, ko je moral hoditi na kemoterapije in obsevanja. 

Zdravniki bodo tumor za zdaj le opazovali, zato se je Alen lotil alternativnih metod, med drugim spet hodi v fitnes center. "Multipla skleroza je v drugi fazi. Pridejo zagoni, ki mi grenijo življenje. Nisem v hudi nevarnosti, če sem bom držal zdravega načina življenja. Iz jedilnika sem črtal belo moko, sladkor, mlečne izdelke … Leto, ko se je vse začelo, je bilo peklensko. Počasi sem začel s fitnesom. Pomaga mi, da dam iz sebe ven, kar me tišči."

Slovenski kirurgi tumorja z operacijo nočejo odstraniti, v Belgiji pa obstaja kirurg, ki ima s tumorji na tem delu možganov izkušnje. Alen ga bo, kljub temu da mu slovenski zdravniki govorijo, da obstaja le 30-odstotna verjetnost, da bo operacijo prestal brez posledic, prosil za mnenje.

Razočaran nad nekaterimi zdravniki 

Nekdanji tekmovalec pravi, da je bil zelo razočaran nad nekaterimi zdravniki, ki njegovih težav niso jemali resno. "Ne verjamejo, da mlad človek lahko zboli. Ko sem šel zaradi vrtoglavice k zdravniku v Novem mestu, so me tako slabo obravnavali, da mi je šlo na jok. Sedaj pa so vsi tiho in se umikajo. Očitno moraš zelo resno zboleti in s sabo prinesti dokaze, da ti bodo verjeli, da si bolan."

Partnerki zelo hvaležen

Alenu v teh težkih časi ob strani stojijo družina in prijatelji. Ko je prejel diagnozo, je zapadel v depresijo in se od drugih umaknil. "Hotel sem oditi, ker sem mislil, da bo moji družini še bolj hudo, če ostanem, in da bodo še bolj trpeli. Ni bilo lahko gledati, kako se partnerka muči in joka. Tudi partnerka je imela dneve, ko bi se najraje odpeljala. Ponosen sem nanjo, da je z mano vztrajala. Koliko moči je bilo treba, da vzgajaš otroka in skrbiš za bolnika. Hvaležen sem ji. Ona in 17-mesečna hčerka sta mi dali motivacijo. Zaradi njiju je bila bitka lažja."

Alen je iskal načine, kako se spopadati z boleznijo. Našel ga je v družbenih omrežjih, kjer sedaj objavlja videe, v katerih govori o svojem zdravstvenem stanju. "Odzivi so neverjetni. Ljudje mi pišejo in mi zaupajo svojo zgodbo. To mi vliva moči. Nisem pričakoval, da bom sprožil kaj takega. Ljudje so neverjetno srčni. Velikokrat so mi v oči stopile solze," nam je še zaupal Alen, katerega cilj je hčerko zavrteti na maturantskem plesu in jo odpeljati pred oltar.


 

Komentarjev 3
  • lara92 00:24 09.marec 2018.

    Welcome to the club...MS je huda bolezen, ampak se da z njo živeti. Sama sem imela veliko srečo, da sem naletela na eno izmed najboljših nevrokirurginj v Sloveniji, ki mi je zelo hitro postavila diagnozo. Gospod rabi čas, da se ...prikaži več z boleznijo sprijazni in ljudi, ki mu bodo v življenju stali ob strani. Glavo pokonci!

  • cogocogo 12:34 07.marec 2018.

    se strinjam ,,tezko je to dozivljati ,,

  • dd 12:25 07.marec 2018.

    Tudi meni je bilo zelo težko gledati nesposobne in arogantne zdravnike. Diagnozo sem si morala postaviti sama. fuj zdravniki.