Magazin > VIP
187 ogledov

Alenka Godec: "Nikomur se mi ni treba opravičevati“

Alenka Godec Planet TV
Po Emi 2017. Pevka Alenka Godec ima za spletne komentatorje sporočilo.

Kot vsako leto se je na Emo tudi letos vsul val kritik. Najglasnejši so komentatorji na spletu, ki se ne strinjajo s strokovno žirijo, ki je za najboljšega nastopajočega pretekli petek razglasila Omarja Naberja. Zanje ima Alenka Godec sporočilo.

"Usul se je cel plaz kritik, ogorčenja, "pametnih" nasvetov, žaljivk … Premnogi so v svojih komentarjih precej žleht in nagravžno primitivni. Predvsem je, kot sem lahko opazila, na udaru strokovna žirija. Menda sem tokrat celo med tistimi, ki niso najbolj osovraženi in morda tudi zato sploh moj odziv,“ je zapisala Godčeva in dodala, da je tovrstni komentarji ne prizadenejo in da se ji ni treba opravičevati, saj je svoje delo opravila po svojih najboljših močeh in ker ima čisto vest.

Ima tudi dober predlog ... "V glavnem je po EMI "pametnih" vedno ogromno, pa bom še jaz nekaj pametnega predlagala... Naj TVS naslednje leto izbere najbolj goreče, najbolj nezadovoljne komentatorje, ki so prepričani, da vedo, kako se rečem streže, in jih povabi k sodelovanju. Naj soustvarijo EMO, naj oni izberejo najboljšega, najljubšega, naj določijo pravila... Naj imajo glavno besedo, naj končno njihova pamet in vsevednost dobita priložnost. Povabite jih! Mislite, da bi se odzvali? Veste, kaj jaz mislim? Da bi se že povabila ustrašili, po domače "usrali bi se"! Če pa bi izziv sprejeli, jim iz srca privoščim, da delo dobro opravijo. Če ga po mojem osebnem prepričanju bodo, jih bom z veseljem pohvalila. Če ga ne bodo, pa obljubim, da ne bom maščevalna in jih ne bom zmerjala s starimi kurbami, prasci, izmečki ali jih spraševala, kolikšen IQ sploh premorejo... To je le nekaj cvetk, ki so jih nezadovoljni komentatorji namenili nam žirantom."

Godčevo tudi pravi, da jo strašijo ljudje, ki komentirajo s pravimi imeni in priimki, tisti, ki se skrivajo za izmišljenimi imeni, pa so "itak pezdeti“, saj "z neverjetno lahkoto podlo kritizirajo in svinjajo po raznoraznih forumih, FB profilih in živijo v prepričanju, kako bi oni vse naredili bolje in brez napake.“ "Straši me, da ob vsakem takem zapisu najbrž občutijo blazno zmagoslavje in se trkajo po prsih. In zakaj? Ker so dobili ali pa si vzeli pravico, da poteptajo vsakogar, brez izjeme! Pa čeprav je znano, da za kaj takega ni treba imeti kakšnega posebnega poguma, še manj zdrave pameti. Le dovolj arogance in nič kulture! In zato: Naj živi nesovražna in neprimitivna komunikacija!“

Komentarjev 5
  • ode 22:40 28.februar 2017.

    Ko začne Alenka godec po radiju žvečiti Šifrerja, Sepetovo, Domicelja in druge, mi gre na kozlanje.

  • patrijarh 16:44 28.februar 2017.

    Ne vem kaj nucamo strokovno žirijo.Naj odloči narod,ki je to tudi plačal.Ta st.žirija je pa itak sto let za leseno žlico.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 16:02 28.februar 2017.

    Ja bravo Alenka,tako govori dama Slovenske muzike.Če ne znate sprejeti kritike,niste za tole sranje.Z vašimi nepotrebnimi komisijami ste odveč.7000 klicev,Beda,narod noče sodelovati z vami.Skratka, stari ste inzaostali za modernim časom.