Magazin > VIP
48 ogledov

Alexander McQueen zapustil 56 tisoč evrov psom

Alexander McQueen je v prostem času strasten potapljač. Žurnal24 main
Modni oblikovalec Alexander McQueen, ki je umrl februarja lani, je svojim psom v oporoki zapustil 56 tisoč evrov.

Pokojni Alexander McQueen je želel tudi po smrti poskrbeti za svoje tri ljubljenčke, psičke Minter, Juice in Callum, zato jim je v oporoki zapustil 50 tisoč funtov oziroma 56 tisoč evrov. Znani britanski modni oblikovalec, ki je lani februarja na svojem domu storil samomor, je za sabo pustil imetje, vredno 16 milijonov funtov oziroma skoraj 18 milijonov evrov. Velik del denarja je namenil dobrodelnim organizacijam, dobro pa je poskrbel tudi za svojo družino. Vsakemu od svojih dveh bratov in treh sester je Alexander namenil 250 tisoč funtov (280 tisoč evrov), po 50 tisoč funtov pa sta dobili tudi njegovi gospodinjski pomočnici za svoje "dolgo in zvesto službovanje", krščenec ter vsi njegovi nečaki in nečakinje.

McQueen pa ni prvi zvezdnik, ki je zapustil del premoženja svojim ljubljenčkom. Leta 2007 je bogatašinja Leona Helmsley svojemu psu Troublu namenila 12 milijonov dolarjev oziroma nekaj več kot osem milijonov evrov zapuščine. Kasneje je sodnik vsoto zmanjšal na dva milijona dolarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.