Magazin > VIP
3652 ogledov

Alya iskreno o tumorju na ščitnici

Alya Mediaspeed.net
Pevka nam je razkrila, kako so se začele težave in kako težko se je bilo sprijazniti z diagnozo.

Slovenska pevka Alya, ki bo v kratkem izdala novi videospot za pesem Halo, s katero se je predstavila na letošnji Emi, je zbolela za tumorjem na ščitnici, ekskluzivno piše revija Story. Tudi za naš medij je povedala, kako so se težave začele. "Dlje časa sem imela težave z vrtoglavico, potem pa se je začela še aritmija in hudo povišan srčni utrip. To so bile začetne faze. Vem, da ne zveni ravno grozno, a vseeno ti ni vseeno, ko zaradi povišanega utripa ne moreš prehoditi nekaj stopnic," je začela pripoved sicer zelo zgovorna Alya: "Sprva sem simptome ignorirala, potem pa se je vse skupaj samo še slabšalo. Mislila sem, da se mi to dogaja zaradi utrujenosti, preobremenjenosti."

Gorski zdravnik, Hans Sigl | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V glasu je bilo začutiti, da ji je o tem zelo težko govoriti, a se je vseeno odločila, da nam zaupa svojo zgodbo, saj želi, da bi se ljudje začeli bolj zavedati samih sebe, svojega zdravja in pomembnosti prostega časa: "Nikoli si ne bi mislila, da bom o tem javno govorila. Sploh, če bi mi lansko leto med zdravljenjem kdo rekel, da bom o tem govorila z mediji, ne bi verjela. Ampak sem se odločila spregovoriti, ker je preveč govoric o tem, kaj se je dogajalo. Lagala pa ne bom. Poleg tega pa bi rada ljudi opozorila, kako pomembno je, da zdravo živijo, da naj življenje jemljejo z veliko žlico …"

Zaradi diagnoze je popolnoma spremenila življenjski slog. "Spremenila sem prehrano. Hodim k neturopatinji, ki je zame osebno naredila jedilnik in resnično moram priznati, da deluje. Neverjetno, kakšni rezultati so vidni, ko daš nekemu organu podporo. Premalo vemo, kakšno zdravilo je hrana. Sicer pa hodim tudi na akupunkture, začela sem s homeopatijo … Skratka, ena taka zeliščarka sem postala!," v smehu pove Alya in doda, da se sicer zdravljenja še nadaljujejo, a da se počuti bolje in da je zelo hvaležna svoji družini in oboževalcem. Zaradi njih je bila ta izkušnja veliko lažja. Lansko pomlad, ko se je zdravila, je imela kar nekaj nastopov, čeprav je njeno zdravje pešalo: "Ne vem, kaj se mi zgodi na odru. Očitno sem tako programirana. Ko je treba nekaj narediti, naredim. Na nastopih sem bila zelo čustvena, kar je mogoče kdo opazil, a resnično ne morem opisati, kakšen je občutek, ko stojiš na odru in razveseliš množico ljudi. Iskreno lahko rečem, da so me 'gor držali' oboževalci na mojih nastopih in seveda družina. Zaradi oboževalcev sem velikokrat pozabila, kaj mi je in zaradi njih bila bolj pozitivna."

Komentarjev 1
  • smejka 10:02 31.marec 2017.

    Vse dobro ji želim.Toda naj pove kako si lahko vse to privošči nekdo z 600 € dohodka?!